Segueix-nos F Y T R
conflicte R.Mallorca Cladera Serra Claasen

La guerra continua, però Serra i Cerdà ja són apoderats

El president en funcions es mostrà molt més dialogant que en altres ocasions, però no s’aconseguí arribar a un acord sobre el model de gestió i l’elecció d’un conseller delegat fou del tot impossible

| Palma |

La guerra continua oberta. Així, i per majoria simple, s'elegiren ahir Llorenç Serra Ferrer i Biel Cerdà com a apoderats del Reial Mallorca per facilitar el funcionament diari de la Societat.

Ara bé, ni tan sols en les competències dels apoderats es posaren d'acord. El president en funcions i màxim accionista insistí en roda de premsa a assegurar que els apoderats podien adoptar decisions, mentre que Claassen -ahir, absent-, Terrasa i Roig consideren que només pot executar les ordres aprovades pel consell d'administració. Serra just reconeix que els apoderats han de comunicar les decisions preses, però res més. La diferència és també en aquest punt substancial. Ara bé, la totalitat dels consellers sortiren ahir amb la idea que tant Serra Ferrer com Biel Cerdà anirien molt alerta a l'hora d'adoptar decisions per evitar els tribunals.

L'expresident Jaume Cladera, com ja havia fet en el darrer consell d'administració, delegà el vot en Serra. El primer punt de l'ordre del dia feia referència al model de gestió. Serra Ferrer presentà la seva proposta, que no té res a veure amb la d'Utz Claassen. Ahir, es dialogà, es negocià, però no s'arribà a cap acord. De fet, els posicionaments són molt llunyans, tot i que hi ha el compromís ferm per part de tots d'intentar consensuar un model.

Claassen, com se sap, vol que el consell d'administració sigui el principal ordre de decisió de l'entitat i limitar així moltíssim les competències dels consellers delegats. Serra, en canvi, accepta algunes limitacions, però de cap manera les proposades per Claassen. Així les coses, i com que el model de gestió no fou pactat, no hi hagué la necessària majoria de 2/3 del consell d'administració per aprovar el nomenament d'un conseller delegat.

Un cop que quedà clar que no hi havia manera d'arribar a un consens, es decidí nomenar dos apoderats. Serra i Cerdà en foren elegits per majoria simple. És una situació que serà permanent fins que s'aconsegueixi un acord sobre el model de gestió i es pugui consensuar el nom del conseller delegat mancomunat amb Serra.

El president en funcions, per primer pic, mostrà ahir el tarannà més conciliador. Parlà de consens i de la manifesta voluntat de tots d'arribar a un pacte per facilitar la gestió de l'entitat.

El consell d'administració ratificà la cessió del futbolista del Sevilla Luna. Així mateix, s'aprovà que Aki continuï cedit i Ogunjimi també, tot i que deixarà l'Standart de Lieja, on no té minuts.

Terrasa ataca Caparrós

Pere Terrasa, interrogat sobre les paraules de Joaquín Caparrós, qui apuntà que alguns membres del consell d'administració el més redó que havien vist era un vaixell, no dubtà a criticar el tècnic. "Ara és moment d'aportar seny. Són unes declaracions absolutament desafortunades... El futbol és l'únic sector en el qual un treballador es permet fer unes declaracions contra la gent que representa l'empresa...", digué. I recordà que "el Mallorca fa 16 temporades que és a Primera Divisió" i que el Sevilla "no hi ha estat".

+ VIST