Segueix-nos F Y T R

Abdón Prats: «Hem de reforçar l’equip si milloram el que tenim»

«Tant de bo pugui acabar la meva carrera aquí i després poder aportar als joves el que significa posar-se la camiseta del Mallorca i dur l'escut en el cor»

|

Aquesta és la quinta temporada d'Abdón Prats en el Mallorca d'ençà que va tornar al club el 2017. El davanter artanenc va marcar el seu primer gol a Primera Divisió el passat 22 de desembre en la derrota de l'equip mallorquinista (3-1) a Vallecas.

- Com veus l'equip aquesta temporada? Creus que estau més preparats que fa dues temporades?

- Bé, al final, tots aquests anys, fa dos anys vàrem baixar i l'any passat vàrem tornar a pujar, i jo crec que l'equip enguany se'l nota amb més personalitat, més fort, amb més experiència i crec que estam en el camí correcte.

- Per cert, enhorabona pel teu primer gol a Primera Divisió, esperam que sigui el primer de molts. No hi ha sistemes tàctics bons o dolents, però jugar amb un sol punta complica la teva titularitat. Què en penses?

- Gràcies, primer de tot, marcar gol sempre és especial, marcar gol amb el Mallorca és més especial i marcar el primer gol a Primera Divisió, una lliga que és tan difícil i tan coneguda mundialment és el més especial i més amb el teu club. La veritat és que molt feliç, esperem que no sigui el darrer, que en venguin molts més i que pugui engrandir la llegenda amb el Mallorca.

Després, el tema del sistema que em comentes, al final el 'míster' és el qui decideix i està clar que si som quatre davanters que si jugam amb un ho tenim més complicat o ho té més complicat el que no juga d'inici i ens hem d'adaptar i estar preparats pel que l'entrenador ens digui. Nosaltres som professionals i si pots jugar 90 minuts, 30 o cinc i a la banqueta fins que no acaba el partit has d'estar concentrat i mentalitzat perquè entrar en qualsevol moment al terreny de joc i pots donar la victòria, un empat o evitar una derrota amb la feina.

- Creus que ets incompatible amb Fer Niño i Ángel?

- Jo crec que no. Al final, a aquestes altures ja, les plantilles són de qualitat, els companys que tenc a aquesta posició també tenen qualitat i crec que som compatibles i que podem jugar tant n'Ángel i jo junts o en Fer i jo junts i crec que podem jugar perfectament. Però bé, al final el 'míster' és el que decideix i les situacions que ens doni el partit ja el faran modificar el sistema o no.

- Creus que és necessari que l'equip es reforci aquest mercat d'hivern?

- Bé, al final hem de reforçar, però hem de reforçar convençuts de millorar el que tenim. Al final el millor, i crec que l'experiència parla per si mateixa, és que sigui gent que conegui la lliga, que tenguin un mínim de partits a Primera Divisió i en el futbol espanyol i si ha de venir qualsevol nou company, que vengui i que aporti el màxim i que ens ajudi a aconseguir els objectius.

- Com estan els ànims de la plantilla? Sou optimistes? Creus que el Mallorca aconseguirà la permanència?

- Sí, som súper optimistes. Estam amb una confiança brutal i crec que hem demostrat durant molts de partits que podem donar la cara en qualsevol partit i estam convençuts de poder aconseguir l'objectiu. Nosaltres ens posam com a repte treure els màxims punts cada partit i segurament que així, pesseta a pesseta, aconseguirem l'objectiu final.

- Personalment, quins objectius tens per aquesta temporada?

- Jo començ les temporades amb l'objectiu de ser important, que el club, que la plantilla i que l'afició em respecti i estigui orgullós de la feina i les accions que pot aportar n'Abdón i això és el meu objectiu. Intentar jugar el màxim de partits possibles d'inici i intentar fer tots els minuts perquè a vegades les coses no surten com un vol, intentar fer tots els minuts de qualitat i que la confiança vagi creixent i tot vagi endavant.

- I a la llarga, com visualitzes la teva carrera?

- Jo ara estic en el Mallorca, estam a Primera Divisió i esperem que hi siguem molts d'anys. A la llarga, sí que és vera que em queden dos anys més de contracte i m'encantaria acabar la meva carrera aquí i tant de bo pugui rompre molts de registres i pugui aconseguir molts de partits i seguir fent història en el club de la meva vida. Tant de bo pugui acabar la meva carrera aquí i després poder aportar en els joves el que significa posar-se la camiseta del Mallorca i dur l'escut en el cor.

- La teva trajectòria esportiva ha estat vinculada al Mallorca. Però la vida dóna moltes voltes. És possible que algun dia juguis amb l'Atlètic Balears?

- La vida fa moltes voltes, però jo ho tenc molt clar i a vegades els meus companys que són de fora que, tal vegada, no viuen la rivalitat com els mallorquins em diuen: «Tu no jugaries en el Balears si partissis del Mallorca i no tenguessis res més o pels diners?» La meva resposta sempre és que no i mai aniria a l'Atlètic Balears perquè al final m'han inculcat des de petit la rivalitat i l'enfrontament que hi ha, amb tot el respecte del món, però crec que no cauria en la decisió de jugar en el Balears.

- Quina relació tens amb l'afició? Ets un dels jugadors més estimats. Ho sents igual?

- Si, la veritat és que d'ençà que vaig arribar he notat la seva estima cap a jo. Jo, és evident, que sempre jug per jo, per la meva família, pel futur i tot això, però és vera que veure a l'afició del Mallorca feliç és el meu màxim objectiu i m'encanta veure'ls quan estan alegres i boten d'eufòria, és el més gran. El que hem viscut aquests anys, la comunió que hem creat aquests anys ha estat màgica i la veritat és que em sent molt estimat pel mallorquinisme i jo també els estim molt. Passi el que passi d'ara endavant amb la meva carrera i el meu futur, sempre els duré en el meu cor i estaré eternament agraït a ells.

- L'NBA està estudiant unes dures acusacions de racisme sexisme contra Robert Sarver. Què en penses? Han afectat la plantilla?

- No sé res d'això i la veritat és que no estic informat.

- T'agradaria que el Mallorca fos propietat de mallorquins?

- Bé, al final el que m'agradaria i el que vull és que la gent, siguin mallorquins o americans, estiguin integrats, que sentin els colors, que cuidin el club com estan fent ells i el que jo vull és que siguin gent seria i que no tenguem problemes, que siguem un exemple per molts de clubs tant d'Espanya com a Europa. Jo crec que ho estam aconseguint, tenim una línia de feina molt interessant i crec que el club, en aquest aspecte, està creixent molt.

- Què et sents, més mallorquí o més mallorquinista?

- Em sent més mallorquinista, la veritat.

+ VIST