Segueix-nos F Y T R

Lorenzo queda fora de la primera línia

El pilot mallorquí es mostrà molt lluny del seu nivell habitual i acabà en sisè lloc

| Estoril |

El mallorquí Jorge Lorenzo finalitzà els entrenaments del Gran Premi de Portugal en sisena posició i, per primera vegada aquesta temporada, sortirà des de la segona línia de la graella.El quart de llitre mostrà una sessió de classificació molt oberta que finalitzà amb uns registres molt igualats. La primera posició la va aconseguir l'italià Andrea Dovizioso, que es va adjudicar la seva segona pole de l'any, mentre que el líder del Mundial, Jorge Lorenzo (Aprilia), acabà sisè.

El mallorquí, que havia liderat totes les sessions lliures del Gran Premi de Portugal, es mostrà molt lluny del seu nivell habitual, va tenir problemes en la sessió decisiva i quedà a la segona línia de la graella. Afortunadament per a ell, el seu gran rival en el Mundial, el pilot de San Marino Alex de Angelis (Aprilia), finalitzà vuitè.

A més, el balear fou multat amb 5.000 dòlars per fer un gest perjudicial per a l'interès de l'esport. Lorenzo realitzà un gest agressiu amb una cama cap a l'italià Simoncelli.En Moto GP, el pilot nord-americà Nicky Hayden (Honda) aconseguí la pole en la sessió d'entrenaments oficials. El dia va estar dividit en dues parts molt clares. La primera , amb els pneumàtics normals, va estar dominada per l'italià Valentino Rossi (Yamaha), que cerca retardar el màxim possible el títol de Casey Stoner (Ducati).

Quan tot pareixia decidit, el vigent campió mundial, Nicky Hayden, va sorprendre tothom i aconseguí la seva primera pole de la temporada. Per darrere varen quedar Stoner, segon, i Rossi, tercer, mentre que els espanyols acabaren en segona, tercera i quarta línies. Pedrosa va ser cinquè, Elías novè i Checa onzè.

Per últim, la categoria de 125cc va ser emocionant fins al final del temps de classificació. La prova va estar dominada per Mattia Pasini (Aprilia), que només va veure perillar la seva primera posició al final de la sessió, quan Lukas Pesek (Derbi) li va prendre provisionalment la pole.

Malgrat tot, l'italià va saber refer-se i acabà millorant el temps marcat pel txec, ja que aconseguí el seu setè primer lloc de la temporada a la graella de sortida. Darrere d'ambdós se situaren Simone Corsi (Aprilia) i Gabor Talmacsi (Aprilia), que completaran la primera línia a la cursa d'avui.

Per la seva part, Héctor Faubel (Aprilia) només va poder ser vuitè, molt lluny del seu rival en el Mundial Gabor Talmacsi. La prova d'avui se li presenta molt complicada per poder acabar primer.

+ VIST