Segueix-nos F Y T R

Punt i final al serial Bielsa

El tècnic ja té via lliure per ser el nou seleccionador argentí

| Barcelona |

Marcelo Bielsa rescindí ahir el seu contracte amb l'Espanyol de Barcelona i, des d'ahir, pot negociar lliurement amb l'Associació de Futbol Argentina per fer-se càrrec de la selecció nacional.

El president de l'Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, i el mateix Bielsa compareixeren ahir conjuntament en conferència de premsa per anunciar l'acord al qual han arribat, després de 17 dies de negociacions, pel qual el club català autoritza el tècnic a rescindir el seu contracte i aquest es compromet a seguir entrenant l'equip, si és precís, fins el 24 de desembre com a data màxima.

El tècnic argentí i els seus ajudants, Claudio Vivas, Luis Maria Bonini i Javier Lucho Torrente, abandonaran l'equip abans d'aquesta data si el club, després de trobar un substitut, li ho sol·licita.

Bielsa i Sánchez Llibre es desferen en elogis l'un a l'altre sobre el tracte cordial que han mantingut aquests dies, tot i que es negaren a revelar què ha passat per precipitar la sortida del tècnic. El president espanyolista es negà a repetir una encaixada de mans amb l'entrenador quan li demanaren els fotògrafs.

Algunes fonts explicaren que els esdeveniments s'han precipitat en les darreres hores en amenaçar Bielsa amb anar-se'n directament a l'Argentina si no arribava immediatament a un acord per rescindir el seu contracte, la qual cosa causà malestar a la directiva.

L'Espanyol podria haver-se garantit, a més com a contrapartida a la marxa de Bielsa, la disputa d'un partit amistós contra la selecció argentina durant la celebració del seu centenari d'aquí a dos anys. El president de l'Espanyol de Barcelona, Daniel Sánchez Llibre, admeté que «és possible que véngui la selecció argentina per al centenari».

+ VIST