Segueix-nos F Y T R

Comença la Volta més esperada

La ronda espanyola compta amb un grapat de figures de primer ordre

| Còrdova |

El ciclisme tornarà a acaparar gran part de l'atenció esportiva durant el mes de setembre amb la disputa de la LIII edició de la Volta a Espanya, que avui comença amb un cartell de luxe i amb el que va succeir a França al cap de tots. Les absències de Pantani, guanyador de la ronda francesa, i d'Ullrich i de Julich, acompanyant de l'italià al darrer podi de París, no llevaran protagonisme a la Volta, que es presenta molt oberta, amb un ampli ventall de candidats al títol i amb un equip, el Festina, que arriba amb ànims de revenja, després de la seva expulsió del Tour.

El danès Bjarne Riis i el rus Pavel Tonkov han caigut del cartell a darrera hora, però a la competició no faltaran estrelles.

El suís Alex Zulle, guanyador de les dues darreres edicions, és l'home a superar. Contra ell lluitaran un grapat de figures entre les quals hi haurà els espanyols Abraham Olano i Fernando Escartín, els francesos Laurent Jalabert i Richard Virenque i el suís Laurent Dufaux.

També caldrà estar atents al belga Frank Vandenbroucke, guanyador de la Volta a Galícia, i als espanyols José María Jiménez i Santiago Blanco.

El recorregut de la Volta, amb un total de 3.795 quilòmetres dividits en 22 etapes, és més muntanyós que a les darreres temporades, malgrat que s'ha suprimit la incursió en territori francès, previst inicialment per a l'etapa de Sabiñánigo amb tres ports al Pirineu importants. La por a nous registres ha suprimit de la cursa les passades pels alts de Somport, Marie Blanque i Pourtalet.

Malgrat això, els especialistes a la muntanya tindran l'ocasió de lluir-se amb quatre finals en alt (Pal, Cerler, Lagunas de Neila i Navacerrada).

A més, hi haurà dues etapes contra el cronòmetre, una d'aquestesper carreteres mallorquines. Així mateix, una etapa en línia tindrà lloc també a Mallorca.

+ VIST