Segueix-nos F Y T R

Volta a Espanya: L'etapa d'avui

La Laguna Negra, primera prova seriosa per a Olano

| Sòria |

La 16a etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya, que es disputa entre Sòria i la Laguna Negra de Neila (143'7 quilòmetres), propiciarà una nova oportunitat als favorits per restar temps en la classificació general al mallot groc, Abraham Olano, i serà la primera prova seriosa per comprovar la solidesa del lideratge del corredor de l'equip Banesto.

El seu curt quilometratge i l'ascensió a tres colls (Piqueras de segona categoria, en el quilòmetre 39, Santa Inés, de primera, en el 79 i la pujada final a La Laguna Negra, de categoria especial) auguren un nou duel entre el Kelme i el conjunt d'Eusebio Unzúe, al qual s'hi podrien afegir els ciclistes del Festina que, després del triomf de Marcel Wust, han elevat la seva moral i demostrat la seva reaparició en les jornades precedents.

Les metes volants estaran situades a Villoslada de Cameros, al quilòmetre 61, Covaleda, al 110 i Duruelo de la Sierra, al 115'3. El darrer quilòmetre de l'etapa d'avui té 600 metres de pujada i revolts de dreta a esquerra, 200 metres plans i una recta final d'idèntica distància. L'arribada és prevista quan falti un quart per les cinc de l'horabaixa, sempre i quan els corredors de la «serp multicolor» mantenguin una mitjana de quaranta-un quilòmetres per hora.

+ VIST