Segueix-nos F Y T R

L'Ajuntament de Palma estudia cedir sòl a canvi d'instal·lacions esportives

L'empresa privada o Federació interessada ostentaria la gestió del recinte

| Palma |

L'Ajuntament de Palma projecta la cessió de sòl municipal a empreses privades o federacions que estiguin interessades en la construcció d'instal·lacions esportives. Així ho va confirmar ahir Gaspar Oliver, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Palma a Diari de Balears. Oliver explicà que l'Ajuntament compta amb nombrosos terrenys a la ciutat de Palma, però que no compta amb doblers per construir-hi instal·lacions. Així, Oliver cità un solar cedit per una urbanitzadora a Establiments que té quasi 13.000 metres, però on l'Ajuntament no té, ara mateix, la possibilitat de construir-hi cap instal·lació. «A l'Ajuntament de Palma li seria molt més rendible que les urbanitzadores cedissin menys terreny, però construissin un pavelló, un camp de futbol o la instal·lació necessària per a la barriada. Això, ara mateix, no és més que un projecte, ja que els serveis jurídics del Consistori han d'estudiar encara si té viabilitat», explicà Oliver.

El regidor d'Esports assegurà que la cessió de sòl perquè empreses o federacions hi construeixin les seves instal·lacions és pràctica comuna en altres municipis. L'Ajuntament, en tots els casos, controla el preu d'utilització i, a la conclusió del termini de cessió passa a ostentar la gestió de la instal·lació.

Oliver confirmà també que almanco dues federacions esportives de Balears podrien estar interessades a aconseguir terreny per fer-hi instal·lacions. El regidor d'Esports es va referir a les Federacions de Golf i de Tennis, que semblen disposades a assolir el cost de construcció d'instal·lacions per la pràctica del seu esport a canvi de tenir la gestió durant un llarg període de temps.

Pedro Pablo Marrero, president de la Federació Balear de Golf, assegurà que no ha formalitzat cap tipus de petició en aquest sentit al Consistori, malgrat que es declarà molt satisfet per aquesta possibilitat. «La veritat és que si finalment cristalitza aquesta iniciativa seria una oportunitat històrica per construir a Palma un driving range i, fins i tot, un parell de forats. En principi, la Federació Balear hi està interessada. La Federació Espanyola de Golf ja ha col·laborat econòmicament en la construcció a altres llocs de camps de golf o driving range municipals. Qualsevol iniciativa per popularitzar el golf serà sempre ben acollida», explicà Pedro Pablo Marrero.

Avui comença la instal·lació de l'herba a Son Ferriol  

Dilluns passat arribaren a Palma els tècnics holandesos encarregats de la instal·lació de l'herba artificial del Municipal de Son Ferriol i ahir ho va fer la gespa. Així, avui mateix és previst que comenci la instal·lació per tal que els distints equips de Son Ferriol puguin jugar al seu terreny de joc el més aviat possible. Les previsions diuen que a final d'octubre el camp estarà ja enllestit.

+ VIST