Segueix-nos F Y T R

Carlos Sainz té més a prop que mai el tercer títol de campió del món

Quan falta una etapa, és líder, amb Makinen i McRae a més d'un minut

| Perth |

El pilot espanyol Carlos Sainz (Toyota Corolla WRC) és el líder de la classificació general del Ral·li d'Austràlia, després de la segona etapa realitzada ahir, en la qual es varen disputar un total de nou trams cronometrats.

Els seus màxims rivals pel títol mundial de pilots, Tommi Makinen i Colin McRae, es troben a la sisena i cinquena posició respectivament, a més d'un minut de diferència cadascun.

D'aquesta manera, es comença a fer realitat el somni del tricampionat del pilot madrileny, que abans de començar aquesta prova ja va manifestar les seves ganes de sentenciar a Austràlia el títol del món, sense haver d'esperar a la darrera prova puntuable que s'efectua com cada any a terres angleses (RAC).

Aquesta classificació serà així, si no prospera el recurs que ha presentat Tommi Makinen després que en el darrer tram d'ahir fos penalitzat amb un minut a causa d'una sortida falsa.

Carlos Sainz se situà líder de la prova en el quart tram del dia, i a partir d'aquí no deixà la primera posició en cap moment, tot i que a cada tram que es disputava, Makinen s'anava acostant a poc a poc al pilot madrileny i retallava temps prova a prova. Finalment, i quan més s'hi havia acostat, va ser penalitzat, per la qual cosa va baixar de cop al sisè lloc de la classificació.

«Estic content, però encara queda una etapa molt dura»

Carlos Sainz es troba molt a prop d'aconseguir el seu tercer títol de campió del món de pilots de ral·li, i es mostrà molt content per l'actuació d'ahir. De tota manera va voler deixar clar que encara queda una jornada i que serà una dura batalla.

«Estam molt contents amb el temps que hem fet. Confiava que damunt terra el nostre Toyota fos més competitiu que no damunt l'asfalt, i de moment està essent així. Estic molt còmode al volant i de moment les coses estan sortint molt bé», va explicar el pilot madrileny.

Carlos Sainz digué que avui li espera una jornada molt dura, ja que a més a més de la pressió que té qualsevol prova, aquesta vegada s'hi juga el títol mundial, ja que el pot deixar sentenciat sense haver de disputar la darrera prova a Anglaterra. «Demà (per avui) ens espera una dura batalla. No tan sols contra la resta dels pilots, sinó contra mi mateix, ja que la pressió serà molta, amb el títol de campions a la nostra esquena. Hem de sortir a córrer amb normalitat com si res no passàs i, sobretot, procurar acabar la prova, ja que no fer-ho seria el pitjor de tot», sentencià.

+ VIST