Segueix-nos F Y T R

Una mallorquina, la millor júnior

Marta Fernández, l'MVP dels darrers europeus, una gran promesa nacional

| Palma |

Una jugadora de la pedrera del Sant Josep, Marta Fernández Farrés, va ser la millor jugadora o MVP com diuen els ianquis dels XVIII Campionats d'Europa Júniors, disputats a Turquia, a Eiskizehir i Bursa.

La gran promesa del bàsquet estatal va néixer a Barcelona i la família s'instal·là a Mallorca quan ella tenia només uns messos. El seus pares, Rodolfo i Maite, varen practicar el bàsquet amb el Joventut Badalona, on per cert actualment juga el seu germa Rudy.

Marta Fernández practicà de molt petita ja el seu esport preferit i defensà els colors del Sant Josep fins el segon any d'infantil. Ella reconeix que «pràcticament sempre he estat sempre amb aquest club a Mallorca. I fa quatre anys vaig tenir la possibilitat de canviar al Segle XXI a Barcelona».

El Segle XXI està format per les millors promeses estatals i la banqueta està preparada per arribar a la selecció absoluta. En els primers anys Marta Fernández era l'única jugadora de les Illes Balears. Enguany el Segle XXI barceloní compta amb dues jugadores de Mallorca, Núria Bauçà i Sara Morro, i una menorquina, Paula Seguí. Marta Fernández recorda que «ja el primer any vaig ser seleccionada per un torneig a França amb la selecció cadet. Estava molt emocionada i no esperava aquesta convocatòria. Després vàrem aconseguir a Romania la classificació per participar en el preeuropeu, debutant contra Alemanya, i personalment vaig ser elegida la millor jugadora del torneig».

+ VIST