Segueix-nos F Y T R

Alemanya acollirà el Mundial 2006

Sud-àfrica va perdre la votació definitiva per un sol vot de diferència

| Zurich |

La Copa del Món de futbol tornarà en el 2006 a Europa, en el que serà el desè Mundial que s'organitza a terres europees, després que el Comitè Executiu de la FIFA designàs ahir Alemanya com a seu de l'esmentat esdeveniment esportiu, després d'un ajustat duel amb la candidatura sud-africana, que es presentava com a favorita.

L'elecció es decidí en un ajustat 12 a 11 a la tercera ronda de votacions, a la qual es va produir una abstenció. Per la seva part, el Marroc i Anglaterra, les altres dues candidatures que optaven a l'organització després de la retirada dilluns del Brasil, quedaren eliminades en la primera i segona ronda, respectivament.

La clau va estar en els dos vots que havia rebut la candidatura anglesa a la segona ronda, en què emptaren a onze Alemanya i Sud-àfrica. Un d'aquests dos vots fou per als alemanys, mentre que l'altre es va abstenir.

D'aquesta forma, la FIFA deixa altre cop sense un Mundial el continent africà, que després de 17 copes del món disputades al llarg de la història mai no ha estat seu d'una competició d'aquest nivell, malgrat que el Marroc ja ho havia intentat en altres dues ocasions (1994 i 1998).

La maduresa i seguretat exhibides per la candidatura presidida per Franz Beckenbauer, amb unes infraestructures i capacitat d'organització fora de qualsevol dubte, s'han imposat a l'alternància continental que tant preconitzava el president de la FIFA, el suís Joseph Blatter.

Alemanya deu molt del seu triomf al cap visible de la seva candidatura, Beckenbauer, campió del Mon com a jugador (1974) i com a seleccionador (1990), que durant la campanya utilitzà dos arguments fonamentals en el seu discurs: que un Mundial oferiria al país un motiu especial d'unió entre l'est i l'oest després de la reunificació, i per altre la seva situació geogràfica.

+ VIST