Segueix-nos F Y T R

Núñez diu que Figo és el millor pagat

L'expresident recordà les marxes de Schuster, Laudrup i Milla

| Barcelona |

El president del FC Barcelona, Josep Lluís Núñez, assegurà ahir que el jugador Luis Figo és el millor pagat de la plantilla del primer equip i reiterà la seva postura de no negociar el seu actual contracte per no rompre la filosofia del club i mantenir la situació econòmica de l'entitat.

Criticà l'internacional portuguès per pretendre aprofitar el procés electoral per millorar la seva situació contractual i als diferents precandidats a les eleccions a la presidència del Barcelona per haver generat aquesta situació que pot desembocar en la marxa del jugador en no haver acceptat la proposta de l'agent del jugador celebrar una reunió.

Això no obstant, Núñez, que advertí del perill d'acceptar les pretensions econòmiques del jugador, cità la marxa de Schuster, Laudrup i Milla al Reial Madrid, assegurant que «no succeí res i estam per damunt del Madrid» i que no és cap problema obtenir uns ingressos econòmics de 10.000 milions de pessetes, valor de la clàusula de rescissió del jugador. «El màxim que pot passar és guanyar 10.000 milions de pessetes, i si això és el que preocupa...», digué.

Així mateix, Núñez va admetre haver ordenat no atendre les cridades de l'agent del jugador, José Veiga, per evitar suspicàcies sobre una possible renegociació per la seva part, després que es conegués el preacord de Figo amb el candidat a les eleccions del Reial Florentino Pérez, i en aquest sentit explicà: «Jo li vaig dir que era important per a la imatge de Figo, i em digué que no havien firmat cap contracte i que no havien vist cap dobler. I em va dir que no desmentirien res perquè ja li anava bé tot això».

Núñez presenta un superàvit rècord
El president del Barcelona, Josep Lluís Núñez, aprofità la presentació del seu darrer balanç econòmic com a màxim dirigent de l'entitat per advertir que el futur del futbol s'encamina cap a «una fallida total», una anàlisi cimentada en la tendència general registrada en els club, que han crescut «gastant-se el que no han cobrat». Núñez disseccionà durant més de tres hores la gestió econòmica de la darrera temporada, però també efectuà contínues referències de com ha evolucionat positivament el club durant els darrers 22 anys, els que ha estat al capdavant del Barcelona, i a desacreditar la filosofia financera del Reial Madrid.

Quant al benefici de la darrera campanya, el Barcelona ha aconseguit 1.875 milions de superàvit, després que l'entitat hagi fet una reserva de 3.230 milions de pessetes, ja que existeixen actes de la inspecció de tributs relatives al tractament dels drets d'imatge en els contractes dels jugadors.

El president del Barcelona detallà els contractes que el club té fins el juny del 2008 amb Nike, Televisió de Catalunya i Telefónica Media per un valor superior als 100.000 milions de pessetes, la qual cosa garanteix uns suculents ingressos de futur. El valor de mercat de la plantilla se situa al voltant dels 50.000 milions de pessetes i les propietats en 53.412 milions de pessetes, malgrat que en aquest darrer cas s'espera un considerable augment "fins els 84.550 milions de pessetes" gràcies als projectes urbanístics en marxa.

+ VIST