Segueix-nos F Y T R

Son Moix vessarà avui per dur el Mallorca a la Champions

El Mallorca està obligat a superar l'1-0 advers del partit d'anada contra el Hadjuk Split

El Hajduk Split s'entrenà ahir vespre al camp del Mallorca. | T.M.

| Palma |

La segona oportunitat. El Reial Mallorca afronta avui a Son Moix (21.30 hores) el segon intent d'accedir a la Lliga de Campions en tres anys. Després de la gran decepció que va suposar l'eliminació davant el Molde, el Mallorca ha de superar avui l'1-0 advers del partit d'anada contra el Hajduk Split disputat al Poljud Stadium.

Evitar el paral·lelisme respecte d'aquell mal dia és inevitable, però el cert és que res no és com abans. De fet, Mario Gómez, aleshores tècnic del Reial Mallorca, abandonà la banqueta poc després d'iniciada la Lliga "problemes burocràtics li impediren entrenar i se salvà, així, d'una destitució cantada" i ara, després de Fernando Vázquez i de Luis Aragonés és Bernd Krauss qui dirigeix l'equip. El Reial Mallorca ha crescut els darrers anys i necessita ara la Lliga de Campions per assegurar-se uns suculents ingressos econòmics i un respecte futbolístic que ara encara no té "com a mostra, just assenyalar que el partit no serà retransmès per televisió.

Krauss amagà ahir horabaixa les seves cartes i l'equip s'entrenà a porta tancada. En tot cas, no s'esperen grans sorpreses i l'onze inicial just experimentarà el canvi de l'entrada del veterà Miquel Soler, ja recuperat de la lesió que li impedí jugar a Croàcia, i que ocuparà el lloc de Fatih en el partit d'anada. Així, l'onze inicial serà el format per Leo Franco, Olaizola, Miquel Àngel Nadal, Fernando Niño, Miquel Soler, Engonga, Marcos, Àlvaro Novo, Ibagaza, Luque i Etoo. És a dir, l'onze de gala. El Reial Mallorca tindrà el suport incondicional dels seus aficionats, que ompliran les 23.000 localitats de Son Moix.

Els futbolistes mallorquinistes sortiran al terreny de joc amb la clara intenció de neutralitzar al més aviat possible l'avantatge croat, però sense deixar de banda en cap moment la feina defensiva, ja que un gol del conjunt que entrena l'exjugador de l'Oviedo Nenad Gracan seria mortífer. La paciència i la constància seran, així, dues armes fonamentals per a l'onze mallorquinista.

El Hajduk Split arriba al partit molt «tocat», després que el darrer cap de setmana fos golejat al seu terreny pel Varteks (1-5). A més, Gracan és qüestionat per bona part de l'afició, que reclama el retorn a la banqueta de l'exjugador del Reial Mallorca Zoran Vulic. Però, a més dels nombrosos problemes interns, el Hajduk Split té les baixes de Randulic, Karevic i Stimac, sancionat per la UEFA amb sis partits de suspensió, després de l'agressió a Carlos i a Amer que protagonitzà al túnel de vestidors en acabar el partit d'anada. Així i tot, el conjunt croat afronta el partit amb optimisme i confiança, segurs d'obtenir la classificació. Els croats tenen intenció de defensar el seu avantatge, però sense renunciar al contracop.

El partit "que no serà retransmès per televisió" començarà a les 21.30 hores a Son Moix i serà dirigit per l'escocès Hugh Dallas.

Etoo: «Passarem segur, partiran amb quatre»
Samuel Etoo era la representació de l'optimisme i de la seguretat dins la plantilla mallorquinista: «Hi haurà coces i tensió, però hem après la lliçó del dia del Celta, i no caurem en cap provocació, tindrem el cap fred. Estam ben preparats i passarem, segur. Estic segur que se'n tornaran amb 4». El davanter camerunès no dóna gens d'importància a les baixes que arrossega el Hajduk Split: «M'és ben igual si tenen baixes. Jugui qui jugui els passarem per damunt». Etoo va indicar que s'espera un partit «com el dia de Las Palmas la temporada passada, amb 9 o 10 jugadors darrere, i allò que hem de fer és tocar, i aprofitar les ocasions, moltes, que tindrem».

+ VIST