Segueix-nos F Y T R

El Barcelona derrota el Reial Madrid i referma el seu lideratge

El Barcelona, líder, ja avantatja de tres victòries el seu etern rival

| Madrid |

El trull viscut durant el cap de setmana en la penúltima jornada de Lliguera abans de la Copa del Rei ha deixat el Reial Madrid, actual subcampió, com a gran perjudicat del cúmul d'esdeveniments registrats en les diferents pistes del campionat. L'equip de Sergio Scariolo, que dissabte acudí al Palau Blaugrana per enfrontar-se amb el Barcelona molt tocat per les absències del serbi Dragan Tarlac i del croat Zan Tabak, va tenir contra les cordes el seu gran rival durant trenta minuts, però el precari estat físic de la seva plantilla acabà costant-li la derrota (78-73) i un pas enrere en la taula.

Els blancs, que han perdut tres dels darrers cinc partits de Lliga, sortiren del pavelló blaugrana a tres victòries de l'equip català, que té el lideratge, a dos de l'Unicaja i a una del Tau, que els ha avançat en la classificació. Els bascs fruïren del triomf i d'una gran demostració de Sergi Vidal a Càceres, on s'imposaren per 62-78 i gairebé han atrapat l'Unicaja, l'únic avantage del qual, davant l'Estudiantes, va servir per donar emoció a un xoc que va arribar a perdre per 36-17 i que guanyà gràcies a una cistella de Berni Rodríguez a sis dècimes per al final.

El Fuenlabrada, assetjat pel Gijón fins als minuts finals, recorregué a Velimir Perasovic per aprofitar la travelada col·legial i per mantenir-se en la frontera dels llocs d'accés a les sèries pel títol, en què el Fòrum se sent de cada pic millor, tal com demostra el 86-73 que signà davant el Joventut de Badalona. Mentre que Moncho López censurava la directiva asturiana pel fet de no valorar l'esforç dels seus jugadors, un altre Moncho, Monsalve, pregonava una persecució arbitral contra el Cantàbria i assegurava que deixarà el bàsquet a final de temporada. De moment, els seus al·lots guanyaren per tercera jornada consecutiva amb un ajustat 87-83 sobre el Canàries Telecom.

La jornada tampoc no va resultar positiva per al Caja San Fernando, superat en el duel andalús davant el Granada (81-74), ni per al Caprabo Lleida, molt per sota de les expectatives a la pista del Pamesa València, que oblidà els darrers fracassos amb quinze punts d'avantatge en el marcador final (75-60). El darrer compromís de la jornada, el que enfrontava el Girona i el Breogán, acabà amb 59-55 per als gironins, novament enganxats a la cursa pels play-offs que han de servir per lluitar pel títol de Lliga.

+ VIST