Segueix-nos F Y T R

Els mallorquins cercaran protagonisme

Toni Tauler, Joan Horrach i Toni Colom repassen les onze etapes que falten per arribar al Bernabeu

| Palma |

Toni Tauler està fent una Vuelta brillant. El seu equip, el Kelme, és el gran protagonista de la ronda i el de Santa Margalida és una de les peces importants com a protector i ajudant del líder, Óscar Sevilla. Ara és quan arriben els dies de més feina per a Tauler. Sevilla i el seu company Aitor González encapçalen la classificació i s'ha d'intentar que el mallot d'or quedi a les files del Kelme. En aquest sentit, Tauler creu que les etapes més complicades per ell seran les planes: «En les etapes de muntanya, sobretot en la de l'Angliru, els equips rivals hauran d'endurir la cursa, amb la qual cosa jo no tindré tanta responsabilitat com en les planes, on haurem de controlar el grup en tot moment». «No pensava que Sevilla arribàs tan prest a ser líder», reconeix el corredor mallorquí, qui està «molt satisfet del rendiment de l'equip fins el moment». «De jo també estic content, m'estic trobant molt bé i fins ara he anat bé a les etapes més dures i a les contra rellotge», admet.

Joan Horrach és el mallorquí millor classificat a la general de la Vuelta. Això demostra que, tot i el cansament que arrossega de la Volta a Portugal, el deianenc ha arribat en bon moment a la seva primera gran ronda i vol aprofitar l'oportunitat. L'objectiu, a més d'arribar a Madrid, és guanyar una de les etapes que queden. «Queden algunes etapes en les quals els que tenim més temps perdut tindrem opcions de guanyar, per tant intentaré ficar-me en la fuga bona, sobretot en algunes jornades de mitja muntanya», explica el corredor del Milaneza portuguès. El seu equip ha destacat força en la primera meitat de la ronda espanyola, amb el danès Claus Moller sempre entre els primers. «Estam fent una bona Vuelta. Moller està en molt bona forma i Jeker també, però va tenir un mal dia a Sierra Nevada. Crec que guanyant una etapa, haurem cobert bé els objectius», opina el ciclista de Deià.

Toni Colom ja s'ha deixat veure en un parell d'ocasions durant la seva primera Vuelta a Espanya. El corredor del Relax Fuenlabrada ha aconseguit que Bunyola es posi davant el televisor cada horabaixa, però encara no hi ha hagut sort. Colom és conscient que queda molta Vuelta i les seves cames, que arrosseguen el cansament de tota la temporada, podrien no aguantar el fort ritme del grup: «Començ a estar un poc cansat. El meu objectiu continua sent guanyar una etapa, però no sé fins quan arribé. De moment, no pens a arribar a Madrid, només pens en el dia següent». El bunyolí va poder guanyar la primera de les dues etapes amb inici i final a Còrdova, però fou atrapat pel grup poc abans del final: «Crec que si hagués coronat amb 30 segons, podria haver afrontat el descens amb garanties, però hi ha molts equips amb interessos i no va poder ser». Sobre el rendiment del seu equip, Colom opina que tenen «mala sort, sobretot per la baixa de (Benjamín) Noval».

+ VIST