Segueix-nos F Y T R

Manzano: «L'enfrontament de demà és molt traïdor»

El tècnic no es refia de l'Espanyol i assegura que Etoo, tot i que no els noranta minuts, jugarà

Manzano demanà concentració màxima i intensitat en el partit. | T.M.

| Palma |

Tot i les aparences, el Reial Mallorca té demà un compromís molt complicat. Així mateix ho va anunciar el tècnic vermellenc, Gregorio Manzano, el qual va declarar que «és un partit molt traïdor, i del que es tracta és de sumar els tres punts», referint-se a la vinguda a Son Moix d'un Espanyol que arriba amb només un punt al seu caseller a pesar de tenir «jugadors molt importants, com Raúl Tamudo o Iván de la Peña, però que potser rendeixen per sota de les seves possibilitats perquè s'han contagiat de la crisi que actualment viu el club».

Una de les dades a favor del Mallorca per al seu partit de demà a Son Moix, en el qual s'intentarà «donar a l'afició l'alegria que es mereix», és l'entrada en la convocatòria de Samuel Etoo. El tècnic andalús va reconèixer que el davanter camerunès jugarà, encara que no va poder precisar si ho farà al principi o al final, perquè «físicament encara no està per jugar els noranta minuts de partit». Manzano no va voler avançar si l'africà jugarà de mitja punta, o bé si alinearà una doble punta, encara que el més probable és que es decanti per aquesta segona opció, amb Pandiani i amb Etoo com a parella atacant. Igualment, tampoc no deixà entreveure qui deixaria el seu lloc al camerunès, assegurant que «allò important és vèncer l'Espanyol, independentment de qui participi en el partit».

En l'aspecte tàctic, el tècnic andalús va reconèixer que, en qualsevol cas, no variarà pràcticament el dibuix dels darrers partits «perquè tenim una línia defensiva de quatre molt definida, com també una altra de quatre per davant». Sigui com sigui, les ordres de Manzano al seu equip van dirigides a repetir la mateixa actuació de Bilbao, en la qual no es cometeren quasi errades defensives; amb les tres línies molt juntes en la recuperació de pilotes i amb una major intensitat en la creació de jugades d'atac. Segons el tècnic mallorquinistà, si l'equip «fa el 90 per cent del que va fer a San Mamés, qualsevol equip ho tindrà dificil per guanyar-nos».

En el mateix sentit, un dels principals temors del tècnic de Jaén és que l'equip se submergeixi en l'eufòria i topi amb la dura realitat, per la qual cosa va apel·lar a la cautela: «Fa set dies parlàvem d'una manera i ara d'una altra, però hem de pensar que encara no hem guanyat cap títol, motiu pel qual ens hem de mostrar cautelosos per evitar que la reacció de Bilbao no sigui un miratge», i va afegir que «la plantilla ha de tenir un comportament regular». Continuant amb el partit de demà a Son Moix, en el qual el Mallorca intentarà aconseguir la seva primera victòria com a local, Manzano va explicar que «a banda de saber jugar, hem de saber pensar les millors jugades en cada moment del partit», i va concloure que «si no guanyam serà una passa cap enrere perquè haurem de tornar a començar de zero», de manera que «hem de sortir al màxim nivell de concentració i d'intensitat».

+ VIST