Segueix-nos F Y T R

Laporta supera Bassat en intenció de vot

El misser agraeix el suport de Cruyff, mentre que el publicista demana el «vot útil» i torna a atacar

| Barcelona |

La candidatura de Joan Laporta a la presidència del FC Barcelona supera lleugerament la de Lluís Bassat en intenció de vot, segons reflecteix una enquesta publicada ahir pel diari Sport, en la darrera jornada de la campanya electoral. És la primera vegada que l'advocat es posa per davant del publicista, que va començar el procés com a favorit al triomf en els comicis que es duran a terme aquest diumenge.

L'enquesta, realitzada mitjançant entrevistes a 410 socis amb dret a vot dimarts i dimecres passat, revela un 29'5% de suports a Laporta, un percentatge que es considera que ha augmentat gràcies a la seva gestió per intentar fitxar l'anglès David Beckham, i un 28,3 a Bassat, ambdós candidats amb molta distància respecte dels altres quatre, encara que amb un 21'5 per cent de socis indecisos.

Joan Laporta es congratulà ahir de tenir el suport de José Mari Bakero i el de Johan Cruyff, que l'elogià per haver frenat el fitxatge de David Beckham per part del Reial Madrid i que insinuà que votaria per ell. El misser també explicà el pla d'actuacions immediates, encaminat que des del primer dia es puguin prendre decisions de tota índole en totes les àrees del club: esportiva, econòmica i social. Quant a la pretemporada, l'advocat digué que tot recaurà en el tècnic i el secretari tècnic, els noms dels quals no revelà.

Per la seva banda, Lluís Bassat va demanar als socis que optin pel vot «útil» demà diumenge en les eleccions, ja que considera que dels sis aspirants només ell i Joan Laporta tenen opcions de guanyar, i va centrar el seu últim discurs de la campanya electoral en les crítiques a Laporta, especialment per la seva aposta de fitxar el jugador anglès David Beckham.

Bassat va comparèixer davant de la premsa per última vegada a la campanya envoltat dels membres de la seva candidatura, fet que va permetre ajuntar per primer pic davant de les càmeres Pep Guardiola, Salvador Alemany i Miquel Roca, i va destacar que «és l'alineació de luxe de la campanya davant un jugador virtual», en referència a Beckham. «Que els socis no es deixin enganyar. El Barça és més que un club i necessita moltes més coses que un jugador», va subratllar. Bassat també va restar importància a la darrera enquesta, en la qual ja no és favorit per guanyar.

+ VIST