Segueix-nos F Y T R

El Maccabi trenca el somni del Tau Vitòria

El conjunt vitorià caigué amb honor davant el campió i un Sarunas Jasikevicius imparable

| Moscou |

MACCABI 90
TAU VITÒRIA 78

MACCABI TEL AVIV: Jasikevicius (22), Parker (12), Burstein (8), Baston (18), Vujcic (13) "cinc inicial", Kommatos (13), Sharp (-), Halperim (2), Green (-), Dotan (2) i Shelef (-).
TAU VITÒRIA: Calderón (16), Hansen (13), Macijauskas (13), Scola (21), David (4) "cinc inicial", Prigioni (-), Splitter (6), Vidal (5), Betts (-) i Gabini (-).
ÀRBITRES: Brazauskas (Lituània), Cazzaro (Itàlia) i Jungebrand (Finlàndia). Exclogueren per faltes personals Burstein (m.37).
PARCIALS: 26-15, 24-24, 15-23 i 25-16.

El Maccabi de Tel Aviv reedità el seu títol de campió de la Final Four de l'Eurolliga 2004-05 en imposar-se el Tau Cerámica per 90 a 78 a l'Olympiysky Arena de Moscou.

El lituà Sarunas Jasikevicius, guanyador del torneig per tercer any consecutiu, guià la nau israeliana cap a la glòria i fou proclamat MVP. El Tau s'hi deixà l'ànima i caigué amb orgull davant tot un campió.

Els jugadors del Maccabi jugaren com un ramat de llops i no donaren cap opció al conjunt basc. Un equip campió en la seva màxima expressió, ràpid, inspirat, intel·ligent i efectiu. El primer quart pogué decidir la sort de la final (26-15), però els d'Ivanovic reaccionaren, mai no jugaren malament i s'aproparen a dos punts en el tercer quart, quan deixaren els nervis al vestidor.

Però als vitorians els faltà l'experiència de què gaudeix l'històric Maccabi i en la mànega definitiva, ja amb el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a la grada, el Maccabi tornà a ser un equip gairebé infal·lible en els moments clau d'un partit de bàsquet.

La decepció i les llàgrimes van córrer per les galtes dels jugadors vitorians al final del matx. Havien estat a prop i, malgrat que no eren favorits abans d'arribar a Moscou, el triomf davant el preferit CSKA en les semifinals de divendres va permetre somiar al Tau Vitòria i a tota la seva fidel afició.

+ VIST