Segueix-nos F Y T R

Haussler guanya una etapa de relax

L'alemany del Gerolteiner fou el més ràpid en un esprint de quatre corredors i estrena el seu palmarès

| Alcobendas |

L'alemany Heinrich Haussler, un jove de 21 anys que milita al Gerolsteiner, estrenà ahir el seu palmarès de victòries en la primera temporada de professional en imposar-se en un esprint de quatre corredors en la dinovena etapa de la Vuelta a Espanya, disputada entre San Martín de Valdeiglesias i Alcobendas, de 142 quilòmetres, on Heras mantingué el jersei d'or a dos dies per arribar a Madrid.

Haussler, un debutant novell en una gran ronda per etapes, demostrà intel·ligència i punta de velocitat suficients per «llevar la cartera» a corredors molt més experimentats que ell. Amb un temps de 3 hores, 20 minuts i 26 segons, es coronà en l'etapa més curta de la Vuelta 05, per davant del suís Martin Elmiger (Phonak) i els espanyols David Latasa (Comunitat Valenciana) i Juan Fuentes (Lampre).

Quan arribà l'hora de la veritat entre els quatre ciclistes escapats, atacà Fuentes i Haussler li seguí la roda. Elmiger botà quan faltaven 400 metres, però l'alemany va anar darrere d'ell. La resta fou fàcil i el superà còmodament en els darrers metres.

Un rosari de corredors anaren arribant com un degoteig. Zaballa (Saunier) passà a 30 segons, Lastras (Illes Balears) a 43 i així fins que travessà la meta Roberta Heras, virtual guanyador de la Vuelta per quarta vegada, amb el grup de favorits a més de 15 minuts del vencedor de l'etapa.

Tal com es preveia, la jornada d'ahir fou més semblant a cicloturisme que a una competició professional. Però estava justificat. Després de gairebé tres setmanes de correguda i en la vigília de la contra rellotge d'avui a Alacalá, no era qüestió de castigar en excés les cames dels que volen arribar a la capital. Només fou una etapa dura per als que volgueren disputar-la. Els cinc primers de la general mantingueren les seves diferències.

+ VIST