Segueix-nos F Y T R

Roger Fededer alimenta la seva llegenda

El suís, número 1 del món, guanyà el primer Grand Slam de l'any davant el xipriota Baghdadis

| Melbourne |

El suís Roger Federer no lluí la màgia de les seves anteriors grans victòries, ni tampoc el seu millor discurs en l'entrega de trofeus -de fet, plorà com un nin després de rebre la copa de campió de mans del mític australià Rod Laver-, però el seu tennis fou suficient per guanyar per segona vegada l'Obert d'Austràlia.

Federer mantengué immaculada la seva marca en el Grand Slam en superar el xipriota Marcos Baghdatis per 5-7, 7-5, 6-0 i 6-2 en dues hores i 46 minuts, i apuntar-se així el seu setè títol dels anomenats grans, i el tercer consecutiu.

L'helvètic no ha deixat escapar-ne ni un en totes les finals en les quals ha participat des que aconseguí el seu primer Wimbledon el 2003. El d'ahir fou el 35è títol de la seva carrera i el segon d'enguany després de vèncer a Doha, que li suposà un xec de 744.000 euros.

El mític Rod Laver, únic guanyador en dues ocasions del Grand Slam, el 1962 i 1969, entregà el trofeu al suís, que no pogué controlar les seves emocions i es posà a plorar de la mateixa manera que quan conquerí el primer dels seus tres Wimbledon.

«No sé el que dir», digué després de gairebé un minut de silenci, «vull felicitar Marcos i tant de bo comprengueu allò que això significa per a mi», digué plorant, «tot surt ara, però vull agrair aquesta victòria als aficionats, perquè sense vosaltres no hagués estat igual, i a Rod Laver per entregar-me el trofeu».

Baghdatis, que féu ahir el seu primer discurs amb el trofeu de subcampió d'un Grand Slam a les mans, fou més espontani. «Silenci per favor», començà davant el deliri general, «és com un somni però he despertat, no obstant això és fantàstic. Ha estat increïble arribar a la final i perdre-la. I ara torno a casa, a Xipre, i desitjo agrair als meus pares tot el seu sacrifici i a tot Xipre el seu suport».

Baghdatis sortí molt motivat a la pista i guanyà el primer set, però a poc a poc Roger Federer li anà guanyant terreny fins deixar-lo sense gairabé arguments en les dues darrers mànigues, en les quals el suís fou una màquina.

+ VIST