Segueix-nos F Y T R

Noranta-un anys de passió mallorquinista

La Germandat d'Alfonsins celebrà l'aniversari del club amb un dinar marcat per l'adéu a Luis Ladaria

| Palma |


Noranta-un anys d'alegries, decepcions, victòries, derrotes... i per sobre de tot, molta, molta passió. Ahir es va celebrar en Es Molí des Comte l'aniversari del Reial Mallorca, originalment conegut amb el nom de Reial Societat Alfons XIII. Es va fer amb un dinar al qual assistiren més de dues-centes persones, i en el qual dos noms propis varen ser els grans protagonistes. D'una banda Miquel Contestí, a qui es va retre un sentit homenatge. De l'altra, Luis Ladaria, el secretari de l'Agrupació de Veterans tristament desaparegut dijous passat.

El record de Ladaria era present en el pensament de tots els assistents a l'acte. Nodebades, l'exjugador del Mallorca era l'alma mater dels Veterans mallorquinistes, i una de les persones més estimades de l'entorn vermellenc. Maties Rebassa, en representació del Reial Mallorca, va tenir unes senparaules sentides per elogiar un home que amb el seu inesperat adéu ha deixat un buit difícil d'omplir.

Ja dins el guió previst, Miquel Contestí va ser l'home que va retre l'homenatge als Alfonsins i a tot el mallorquinisme. Qui fou el president durant els anys 70, 80 i 90, va veure reconeguda la seva llarga trajectòria al capdavant de la institució, especialment en els difícils inicis del seu mandat. Com recordava ahir José María Lafuente, el Mallorca va estar a punt de desaparèixer per culpa dels deubtes, i de fet els futbolistes protagonitzaren un tancament sonat a les instal·lacions del Lluís Sitjar. Contestí va agafar el timó de la nau, i amb «24 hores de dedicació diàries», en les seves paraules, només en cinc anys aconseguí situar l'equip en la màxima categoria.

En un emocionat discurs, Miquel Contestí va subratllar la feina «obscura» de «molta gent» que el va ajudar en aquella difícil aventura, i que varen fer possible un autèntic miracle.

El seu amic i col·laborador durant molt de temps, José María Lafuente, va ser el responsable de lliurar-li el trofeu commemoratiu, en un acte que va comptar amb la persència entre d'altres del director general d'Esports Pep Ballester; el responsable d'Esports i Joventut de l'Ajuntament de Palma, Rafel Duran; i la batlessa Catalina Cirer.

Precisament, la màxima responsable del Consistori palmesà va rebre també un trofeu, el premi Sinatra, pels «mèrits contrets» i pel seu «reiterat suport» a la Germandat d'Alfonsins.

Encara hi havia temps per a alguna sorpresa més. El director de Relacions Institucionals del Mallorca, Maties Rebassa, va entregar a Pep Buades de la clau que permetrà a la Germandat d'Alfonsins disposar d'un local propi dins l'ONO Estadi. Fins ara havien de compartir el seu espai amb els Veterans, però el «creixement» experimentat durant els darrers anys ha motivat, segons Rebassa, que puguin tenir un local propi on celebrar les reunions i planificar les activitats. Un sorteig de regals va posar punt final a la celebració d'aquests 91 anys de passió.

+ VIST