Segueix-nos F Y T R

Güiza torna a ser vermellenc

El davanter andalús ha firmat amb el Mallorca un contracte que el vincula per als pròxims quatre anys

El davanter andalús ha militat durant dues temporades en el Getafe de Bernd Schuster, on ha mostrat la seva efectivitat de cara al gol.

| Palma |

Daniel González Güiza ha vist complit el desig que manifestà fa uns mesos de tornar al Mallorca. El davanter andalús ha firmat un contracte de quatre anys amb l'equip vermellenc després d'haver jugat durant dues temporades al Getafe de Bernd Schuster, equip en el qual ha viscut una renaixença com a futbolista. Després d'haver jugat en el Xerez durant la temporada 1998/99, Güiza passà a formar part de la plantilla del Mallorca B, a les files del qual milità durant la temporada 1999/00. Posteriorment pujà a la primera plantilla vermellenca, on debutà a Primera Divisió i va estar dues temporades, la 2000/01 i 2001/02. No varen ser uns anys gaire afortunats per a Güiza. La temporada 2000/01 jugà cinc partits i només marcà un gol, i la següent només jugà dos partits, sense marcar cap gol. Durant les temporades 2003/04 i 2004/05, Güiza fou jugador del Ciutat de Múrcia, equip d'on se'n va anar cap al Getafe, en el qual ha militat les dues darreres temporades.

De fet, ha estat en el conjunt madrileny on Güiza ha viscut la seva renaixença com a jugador. La temporada 2005/06 marcà nou gols, mentre que la passada fou l'autor d'onze gols de l'equip de Bernd Schuster. El davanter de Jerez de la Frontera té 27 anys, fa 1'80 d'alçada i pesa 80 quilos. Güiza arriba per suplir la mancança de gol del Mallorca. Els problemes de cara a la porteria rival varen ser el principal punt negre a solucionar per part dels homes de Gregorio Manzano la temporada passada. L'equip vermellenc, malgrat ser molt ordenat i tenir un bon joc defensiu, necessitava més que mai un futbolista que pogués garantir el gol, i l'arribada de Webó no resolia aquesta qüestió. Les xifres del camerunès "marcà 4 gols l'any passat" així ho manifestaven. Vicenç Grande ja anuncià que l'entitat esportiva balear estava disposada a gastar doblers per aconseguir un davanter amb garanties. Per això ve Güiza, per donar garanties de gol. Els seus dos darrers anys al Getafe en són una bona prova.

+ VIST