Segueix-nos F Y T R

Lorenzo pot ser campió a Phillip Island

Andrea Dovizioso i Alex de Angelis són els únics pilots que encara poden desafiar el mallorquí

| Palma |

El proper cap de setmana es disputa el Gran Premi d'Austràlia, on el mallorquí Jorge Lorenzo podria proclamar-se campió del món de 250 cc per segona temporada consecutiva. Els únics rivals que encara poden desafiar el triomf final del palmesà són l'italià Andrea Dovizioso i Alex de Angelis, de San Marino. Jorge Lorenzo arriba a la cursa de Phillip Island, quinzena prova del Mundial de 250 cc i tercera de les darreres, amb 36 punts d'avantatge sobre Dovizioso i 54 sobre De Angelis. A més, el mallorquí té l'avantatge de ser el pilot que més curses ha guanyat durant la temporada, vuit per només duess dels seus principals rivals, i en cas d'empat final a punts el títol seria per a ell.

Amb només 75 punts en joc abans del cop de bandera final del campionat, Lorenzo es podria proclamar matemàticament campió del món a Austràlia si guanya la prova i Andrea Dovizioso acaba en cinquena o pitjor posició. En aquest cas seria irrellevant la situació en la qual acabàs Alex de Angelis, que està obligat a retallar com a mínim 5 punts si no vol perdre totes les seves opcions.Si el mallorquí finalitza segon, podria celebrar el títol si l'italià acaba com a molt en desena posició i el pilot se San Marino no guanya la prova.En cas de quedar en tercera posició, Lorenzo hauria de menester que Andrea Dovizioso acabàs en la catorzena o pitjor posició, i que Alex de Angelis no guanyàs la cursa.

Tot i això, sembla complicat que el mallorquí pugui aixecar el trofeu en terres australianes, ja que Dovizioso ha finalitzat segon en tres de les quatre darreres corregudes, i només ha quedat sense puntuar en una prova.Encara que no pugi ser campió a Phillip Island, Lorenzo ho té tot a favor per proclamar-se bicampió del món. El més probable és que conquereix el títol a Sepang, Malàisia, ja que si al final d'aquesta prova manté 25 dels 36 punts amb els quals avantatja a Dovizioso, també seria campió, ja que just quedaria per disputar el Gran Premi de la Comunitat Valenciana.

+ VIST