Segueix-nos F Y T R

Castanyer, rebut com un heroi a Palma

Els polítics no s'assabentaren de l'arribada del nou campió del món de muntanya

Tòfol Castanyer fou rebut a l'aeroport palmesà de Son Sant Joan. | Jaume Morey

| Palma |

Tòfol Castanyer no esperava la rebuda a l'aeroport de Son Sant Joan, després d'haver tornat via Amsterdam de Malàisia, on es va poclamar campió de la copa del món en el monte Kinabalu, en la Mount Kinabalu Inernational Climathon, darrera prova de la Skyrunner World Series. A l'aeroport mateix l'esperava la seva família, l'esposa amb els dos infants, la mare i el germà, a més d'altres familiars i amics. El fill gran li preguntà, de seguida: "Pare, què m'has duit?". I els amics el reberen amb dues pancartes.

Abans d'abandonar aquesta part de l'aeroport, Tòfol Castanyer declarà als mitjans d'informació: "Ha anat millor del que m'esperava. Vaig tenir pocs problemes, ja que al llarg de tot el recorregut només pujava i baixava. No hi havia cap metre de pla, un fet que m'ajuda a controlar la cursa i a concentrar-me en la general". El cim es trobava a 4.095 metres. A partir dels 3.500 metres es notava l'alçada. I finalment, faltaven 11 quilòmetres de baixada".
Abans d'arribar a l'aparcament l'esperaven els seus companys de les curses de muntanya i el seu amic Miquel Capó.

Finalment, la caravana d'esportistes i d'acompanyants es dirigí cap a Sóller. Un cop a la vall, veïns i esportistes varen donar de nou la benvinguda a l'aleta solleric, nou campió del món de muntanya.

+ VIST