Segueix-nos F Y T R

Presenten el II Festival Internacional d'Escacs de la Colònia de Sant Jordi

|

Presentat el II Festival Internacional d'Escacs Colònia de Sant Jordi en l'Hotel Blau Colònia de Sant Jordi com una aposta decidida d'incorporar els escacs dins el pla de desestacionalització turística i alhora promoure un turisme de qualitat on es combini Esport, natura, gastronomia i patrimoni; a l'acte han assistit els patrocinadors de l'esdeveniment: Guillem Mas, president de la junta de districte de la Colònia i regidor d'esports de Ses Salines; Colau Escalis, tinent d'alcalde de Ses Salines; Gaspar Guasp, delegat de turisme de la Colònia Sant Jordi; Apolonia Bonet, vicepresidenta d'Associació Hotelera; Ignacio Villar, director de l'Holel Blau Colònia Sant Jordi -seu del Festival d'escacs- que han manifestat aquest suport tan important cap als escacs de primera tant a escala local om internacional.

Els organitzadors en Sergio Estremera, president del Club d'Escacs Mallorca Isolani, i la gran mestra Mónica Calzetta, han desgranat el programa del festival, que en aquesta segona edició, se celebrarà del 9 al 18 de juny, consta de l'II Torneig Magistral, del 9 al 17: II Open Internacional, del 10 al 18; II *Open Amateur els dies 9, 10 i 11 i, com a colofó, l'exhibició de simultànies a càrrec d'un gran mestre enfront de la platja des Port, les inscripcions ja estan obertes a la pàgina web del festival www.sacoloniachess.com. Esperant la participació d'un centenar d'escaquistes d'uns 12 països.

Tornen les competicions per equips a Mallorca

Després d'una aturada pels campionats escolars totes les categories excepte la Lliga Balear juguen les fases finals d'ascens i de descens, destacar la victòria de Maria de la Salut per 4 a 1 al Llucmajor que fa que tingui moltes possibilitats de mantenir la categoria a Preferent, els triomfs d'Àgora Megaescacs B i Sa Dragonera B i la sorprenent derrota de l'Alcúdia un dels favorits a pujar a la lliga Balear. A primera inesperada derrota del Campos davant el Bar Mallorquí en la lluita pel títol de primera i a la part baixa empat entre Son Dameto B i la Balanguera B en la lluita per no baixar. A Segona A importants Victòries de Mallorca Isolani B, Incacs des Raiguer, Pollença i Alcúdia B; mentre a la Segona B, primera derrota del Tròpic C davant del Campos C, valuosa victòria de Maria de la Salut B i derrota de la Balanguera C. A tercera el Binissalem guanya per setena setmana consecutiva i a falta d'una ronda es proclama campió amb 14 punts el segon lloc es jugarà la darrera ronda el Cercle Solleric amb 11 punts i Sa Pobla amb 10, a la part negativa dir que encara l'Alcúdia C no ha puntuat; finalment a la categoria de Promoció dels Escacs, després de 14 rondes Àgora Megaescacs A lidera la categoria amb 25 punts, només ha cedit 2 empats; el segueix Incacs des Raiguer A amb 22 i Reis i Dames amb 18 és tercer.

Menorca

Falten una jornada contínua el frec a frec entre «Los Boscos» i Centre Cultural d'es Castell amb una diferencia d'un punt per part d'Es castell. La darrera ronda Alaior - Es Mercadal i Ferreries jugaran respectivament contra Es Castell i Los Boscos i es convertiran en jutges del campionat.

Mentre a la categoria Primera, ja s'ha proclamat campió l'equip C d'Es Castell després d'haver entaulat davant el segon equip d'Alaior-Es Mercadal, aprofitant-se de la derrota del Sant Lluis B davant l'equip D.

A la competició escolar Martin Krauchi (CECA) és el nou campió Sub-16 i Iker Torres (CECA) de la categoria Sub-10 a manca d'una ronda celebrar el proper divendres a Alaior, on es decidiran les altres places per poder participar-hi al campionat de Balears a disputar a Mallorca.

A Eivissa s'està jugant el campionat escolar menor de 16 anys, amb una participació de 22 escaquistes i després de 4 rondes, Adrien Angola és l'únic que ha guanyat les 4 partides, el segueix a mig punt en Pau Roig i després ve un grup de 4 escaquistes en 3 punts. Totes les partides es juguen al Centre Cultural de Puig d'en Valls a Santa Eulària del Riu.

Més informació a la web de la Federació Balears d'escacs: https://www.fbescacs.com/ca/

ALTRES NOTÍCIES DEL MÓN DELS ESCACS

Segueixen els preparatius del II Open Chess Menorca que començarà el proper 11 d'abril i finalitzarà 18 a l'hotel «Princesa Playa» de Ciutadella amb 200 escaquistes de 41 països participaran en l'open A que reuneix un total de 33 grans mestres, d'ells 11 superen els 2600 amb 51 escaquistes espanyol i també es troben 3 Grans mestres femenines; a la categoria B hi ha 65 de 12 països, també volem ressenyar el Blitz nocturn del 13 d'abril de 9 rondes de partides de 3 minuts més 2 segons de bonificació per jugada realitzada que segur donarà una nit espectacular d'escacs.

Ha començat el Campionat d'Europa Individual Femení en Petrovac (Montenegro), programat a 11 rondes i amb 139 jugadores. Espanya estarà representada per les esportistes: les mestres Internacionals Sabrina Vega i Marta García i la mallorquina i Gran Mestra Mónica Calzetta. Després de 3 rondes Sabrina dur 2,5 punts; Marta 2 punts i Mònica una victòria, unes taules i una derrota davant la número 5 del torneig la Ucraïnesa Yuliia Osmak, per tant, 1,5 punts. En total participen 136 jugadores de 34 països i està previst finalitzar el campionat el 29 de març.

El Club d'Escacs de Santanyí, celebra el seu primer aniversari amb un Torneig d'Escacs de partides ràpides a 5 minuts el diumenge 2 d'abril de les 10 a les 12 al Centre Jovent de Santanyí i es poden fer les inscripcions fins al 26 de març al correu: escacsantanyi@gmail.com o al WhatsApp 669831984.

L'associació d'Escaquistes de Balears, organitza el 14 d'abril a Raixa un torneig escolar a partir de les 10.00 del matí, anomenat Escacs + Natura que finalitzarà a les 13.00 hores amb una visita guiada per Raixa i jardins.

El Club d'Escacs Maria de la Salut des de 2006 creà un premi en honor al millor escaquista que ha donat Mallorca i uns dels millors de la història dels escacs espanyols l'Artur Pomar, enguany i ja per tercera vegada ha recaigut en la jugadora Cristina Sureda del Club Reis i Dames de Llevant pels èxits de la temporada passada entre ell el campionat d'Espanya sub 16.

+ VIST