Segueix-nos F Y T R

Estimen que el 93% de les entitats esportives de les Balears no compta amb un pla d'igualtat

Europa Press

| |

El 93 per cent de les entitats esportives de les Balears no té establert un pla d'igualtat, segons s'ha destacat durant la presentació de la 'Guia per a la implementació de la llei de l'esport balear a les entitats esportives' de l'Associació Dones i Esport Professional.

Aquesta és una de les dades que es desprenen del text adreçat a federacions, clubs i administracions públiques, que ha presentat l'associació aquest dilluns a Palma. «Aquesta és una eina molt pràctica», ha defensat la presidenta, Mar Mas, i ha afegit que «les dones només representen el 20% a les entitats esportives en llocs de direcció i gestió».

A més, ha indicat que el 60% d'aquestes entitats no compta amb un protocol de prevenció de la violència sexual i el 67% no té protocols per a la protecció de la infància. També ha subratllat, que del total de les llicències esportives que hi ha a les Balears, 82.287 corresponen a homes i 33.567 a dones.

Tot i això, el 85% d'entitats esportives sí que ha aplicat alguna mesura per a promocionar la igualtat i el 87% ha incorporat alguna dona a la seva estructura.

+ VIST