Segueix-nos F Y T R

Sa Dragonera, guanyador de la Primera Fase de la Lliga Balear d'escacs

|

Sa Dragonera guanyador de la Primera Fase de la Lliga Balear, després d'assolir un empat davant el Cercle Artístic de Ciutadella, acaba la 1a fase imbatut i amb 13 punts dels 14 possibles, li acompanyaran a la fase pel títol el Mallorca Isolani el CECA Ciutadella i el sorprenent Son Dameto que ocupa el 4t lloc i ha relegat, sorprenentment a l'Àgora Megaescacs, actual campió, que haurà de lluitar per no baixar a Preferent de Mallorca, amb el seu cinquè lloc, amb els equips Conecta Balear-Reis i Dames, Alcúdia i Puig d'en valls d'Eivissa, seran enfrontaments amb el sistema d'eliminatòries i començarà el 13 d'abril.

Mallorca

El Tròpic A s'ha passejat per aquesta primera fase aconseguint el ple de tots els matxs, en total 14 punts, 2n el Club la Balanguera i tercer el veterà club d'Escacs de Maria de la Salut que mai havia aconseguit a la seva dilatada història lluitar pel títol de Preferent i 4t Vuit Peons. A primera l'Algaida assoleix esser el millor de la seva categoria i tornarà a lluitar pe retornar a Preferent. A segona A amb 12 punts l'Alcúdia B encapçala aquesta categoria i a 2a B és Can Tiu Sa Dragonera, mentre a Tercera quan falten dues jornades sembla que Andratx i Vuit Peons B amb 12 i 11 punts respectivament es disputaran el títol.

Finalment, a la categoria de Promoció Escolar, l'Incacs des Raiguer A es destaca i amb 24 punts 7 més que el Cafè Pop - Reis i Dames pareix que assolirà aquest títol que cerca fomentar els escacs amb els quals hi comencen.

Finalitzen els campionats per equips a Menorca amb la participació de 109 escaquistes.

A Preferent, Los Boscos és el campió amb 13 punts i lluitarà per ascendir a la Lliga Balear l'equip A d'Es Castell després d'empatar el seu matx amb Cercle B és el subcampió amb 10 punts el Ferreries tercer. Mentre a Primera el títol ha recaigut amb l'equip C d'Es Castell que va guanyar totes les partides i 2n el Sant Lluís B.

Respecte a la penúltima ronda del campionat escolar celebrada, en el campionat sub-16 ja hi ha 3 jugadors classificats per la competició autonòmica: Roger Arguimbau, Adria Torrent i Martin Krauchi, tots ells amb 5 punts, i en el campionat sub-10, pareix que na Laura Rodríguez d'Alaior, amb 5,5 punts per proclamar-se campiona de la categoria, ja que avantatja en 1 punt a Adrià Martínez i Lluc Pons.

Altres notícies destacades del món dels escacs

II Congrés Internacional d'Escacs, d'educació i salut del 22 al 24 de març a Llatzaret, amb una nòmina d'experts que centraran els seus discursos amb els avantatges dels escacs a tots els nivells, tan socials, educatius i com de la millora de la salut.

Campionat de les Balears Individual Absolut, Femení Absolut i Sub-18: del 29 al 31 de març a Ciutadella a l'hotel Sethotels Port de Ciutadella.

III Open Chess Menorca: del 2 al 7 d'abril a Ciutadella de Menorca en l'Hotel Mar Senses Paradise Club. Possiblement, el millor Open de l'Estat espanyol que comptarà en 20,00 euros en premis en metàl·lic i 10.000 en formació. Mancant dotze dies pel seu inici, ja estan plens els dos grans Opens; el d'escaquistes que superen els 2000 punts d'Elo que han arribat a un total de 283 participants de 49 països d'arreu del món, entre ells 64 espanyols i 32 de l'Índia. Hi haurà gairebé una cinquantena de Grans Mestres, fent el torneig d'un nivell difícil de superar, mentre el B per escaquistes que tenen menys de 2000 Elo hi ha 101 de 19 nacionalitats. I Open Club Ajedrez Ibiza 64 a 6 rondes a celebrar el 6, 13 i 20 d'abril al Local de l'associació de Veïns de Sa Capelleta d'Eivissa.

I Torneig d'Escacs d'Es Figueral, suís a 7 rondes per a totes les categories a partir de les 10.00 hores el 6 d'abril i organitzat per l'associació de Veïnats Boreal, Es Figueral de Marratxí.

Més informació a la web de la Federació Balears d'Escacs: https://www.fbescacs.com/ca/.

+ VIST