Segueix-nos F Y T R

Copa Davis: Les circumstàncies guanyen Moyà

El mallorquí no es va trobar còmode a la pista i perdé contra Johansson

| Estocolm |

Tres sets li bastaren al suec Johansson per desfer-se del mallorquí Carles Moyà al segon partit de l'eliminatòria entre Suècia i Espanya, corresponent a les semifinals de la Copa Davis. Aquest resultat posa un 2—0 a favor dels nòrdics que sembla força complicat de remuntar per als homes capitanejats per Manolo Santana.

A pesar del taxatiu del resultat la veritat és que el partit va ser molt disputat com ho demostra el marcador que va ser de 7—5, 7—6 i 7—6. El mallorquí, emperò, no va poder amb totes les circumstàncies que jugaven a la seva contra.

Per una banda la pista on es disputa l'eliminatòria, ràpida i relliscant, on Moyà es va trobar d'allò més incòmode, sobretot al començament. Per altra part la pressió del públic que vulguis o no vulguis sempre influeix, i per acabar el rival, Thomas Johansson, inspirat, resolutiu i per si això no fos suficient, encorajat pel seu públic. El número dos de la selecció sueca sortí a la canxa sense cap tipus de complex i va saber aguantar les envestides del mallorquí. Però Moyà no es va arrufar i els dos jugadors varen anar guanyant els punts dels seus serveis i cap dels dos aconseguí distanciar-se. Fins que un 6-5 a favor de Johansson aconseguí trencar el servei de Moyà per anotar-se el set per 7—5. la segona mànega va continuar la mateixa línia, és a dir, amb els dos tennistes guayant les seves sacades. Fins que al setè joc, i amb 4—3 al marcador, el número 22 de la classificació mundial tornà a trencar el servei de Moyà colocant un 5—3 que semblava definitiu. Però amb tot al seu favor per anotar-se el segon set, el suec va cometre errades que varen permetre a l'illenc apropar-se. Al final el set va caure en mans sueques, després d'un emocionant tie break.

Les coses es posaven difícils per Moyà, i per extensió per la selecció espanyola. El mallorquí començà dominant la tercera mànega i s'adjudicà els dos primers jocs, però Johansson, ple de confiança, no estava disposat a deixar fugir el set que li podia donar la victòria per la via ràpida i aconseguí igualar a cinc jocs.

Moyà, amb tot en contra, continuà lluitant i així assolí el seu sisè joc. Ràpidament el suec donà la rèplica i el tercer set també es va haver de resoldre altra vegada al tie break, que també guanyà Johansson.

Demà es disputen els dobles que, en cas de vèncer Suècia, serien definitius.

+ VIST