Segueix-nos F Y T R

Federer torna a comandar 48 setmanes després

La prematura eliminació a Roland Garros i l'absència a Wimbledon han fet perdre molts punts a Nadal

| Madrid |

El tennista suís Roger Federer va prendre diumenge el lideratge del rànquing ATP al mallorquí Rafel Nadal després de conquerir el seu sisè títol a Wimbledon, que suposa per a ell el quinzè gran torneig guanyat, en una setmana en què Juan Carlos Ferrero va protagonitzar el millor ascens de l'Armada. L'esportista de Basilea va recuperar el ceptre que va cedir a Nadal el 18 d'agost passat i torna, al cap de 48 setmanes, al lloc més alt de l'escalafó, posició a la qual havia arribat el 2 de febrer de 2004 i que havia ocupat fins a la data esmentada. Ara, Federer disposa d'11.220 punts pels 10.735 del manacorí, que no ha pogut defensar el seu ceptre a Wimbledon per lesió i que ha perdut de cop 2.000 punts. A més, l'eliminació en vuitens de final de Roland Garros, quan ja arrossegava aquests problemes, també li ha suposat veure's privat de molts de punts.

L'escocès Andy Murray, semifinalista a l'All England Club, es manté tercer amb 9.450 punts, mentre que el serbi Novak Djokovic continua quart amb 8.150. De la resta de l'Armada, Fernando Verdasco, que no ha pogut superar la quarta ronda a Wimbledon, perd una posició i és novè, Tommy Robredo en puja una i és catorzè i David Ferrer torna a perdre una plaça i ara és vint-i-dosè. La millor notícia és la recuperació de Juan Carlos Ferrero, que guanya 33 posicions i se situa trenta-setè després d'haver arribat als quarts de final sobre l'herba londinenca.
L'exnúmero u del món havia arribat a sortir del top 100 en l'inici d'aquest 2009, però la seva excepcional actuació a Londres li ha permès tornar a l'equip de la Copa Davis. Per la seva banda, Óscar Hernández ha pujat 21 posicions amb la victòria al challenger de Braunschweig. Finalment, l'alemany Tommy Haas ha guanyat 15 llocs gràcies a les semifinals disputades a l'Obert Britànic, en les quals quedà eliminat davant Federer.

+ VIST