Segueix-nos F Y T R

'Indio' guanya el Gran Premi Nacional de Trot 2021

El Gran Premi Sencers i Egües ha estat per As De Muze de la quadra Riera Vaquer

|

Son Pardo ha acollit la jornada més esperada per l’afició, que malgrat no ha estat la tradicional diada tal i com es feia habitualment a causa de les restriccions per la Covid, ha gaudit de la solemnitat i emoció que es mereix un Gran Premi Nacional.

La prova més important del calendari de trot és, sens dubte, el Gran Premi Nacional que enguany ha sumat la seva 88ena edició en una situació atípica però no per això menys emocionant.

Els 16 poltres de la generació “I” que es varen classificar per a competir en aquesta prova no han decebut. 2.150 metres de recorregut els separaven de la dotació més gran del trot a nivell nacional, 100.000 euros, a més de fer-se amb el regnat que fins avui havia estat d’Hiper Cocktail, guanyador del Gran Premi Nacional 2020.

A l’autostart Ivana de Font ha marcat el ritme de sortida junt amb el seu germà Ivan de Font fins al toc de campana, moment en que Iwishicould s’ha intercalat entre ells. A falta de 500 metres per l’arribada Indio s’ha intercalat en les primeres posicions, lluitant fins a la meta on s’ha imposat a Ivan de Font, guanyant el Gran Premi Nacional 2021.

Damià Oliver, propietari, menador i entrenador de la quadra Son Cosmet ha recollit els trofeus de la mà de la Presidenta Cladera, el Conseller Serra, el President de l’IEHM Lluís Socias i el President de la Federació Balear de Trot, Juan Llabata. El trofeu, una escultura de Miguel Sarasate, ha estat lliurat per la Presidenta del Consell de Mallorca i el Conseller de Turisme i Esports, els quals han donat l’enhorabona al propietari i al menador pel gran esforç dedicat a aquest esport tan nostrat com és el trot.

El Gran Premi Sencers i Egües, un altre dels premis més esperats de la jornada, ha comptat amb 12 participants de 3 anys o més que han hagut de completar els 2.150 metres de pista per poder optar als 6.000€ de la dotació. As De Muze s’ha imposat, damunt Dallas Game que ha quedat segon, seguit de Camana.

L’altra prova destacada ha estat el Premi Dart Hanover per a cavalls de 4 anys o més, amb una distància de 2.150 metres i una dotació de 1.300 euros en premis. Gin Tonic Duran ha estat el primer en creuar la línia de meta, seguit de Emocion BS i Guacamole.

La jornada s’ha tancat amb un balanç positiu i un exemple de comportament per part de l’afició que ha seguit les estrictes normes del protocol sanitari establert per aquesta ocasió.

+ VIST