Segueix-nos F Y T R

Cartes dels lectors

Palma |

Qui ens protegeix dels sindicats?
Fins fa dos dies creia en les fades! És una manera fina de posar nom al desencís que em produeix la tàctica laboral que duu a terme CCOO. Sempre he pensat que, davant els abusos de poder que duen a terme determinades empreses sobre els seus treballadors, l'existència de sindicats com CCOO era un dels fets més positius que hi podia haver, els veia com a herois clàssics actuant davant les injustícies, disposats a posar una mà quan es tractava d'ajudar el més dèbil. Que ho era de bleda!
Per determinades circumstàncies, i des de diferents fronts, m'han arribat notícies de la caça de bruixes que fa aquest sindicat amb els seus treballadors, molts dels quals ja són al carrer, amb la indemnització màxima que els tanca la boca, això sí. I jo em deman, si aquests treballadors no estan sindicats a, per exemple UGT, qui els protegeix del seu sindicat?
JOANA ARTIGUES. Llucmajor.

El pes dels llibres
El meu fill fa tercer de Primària, pesa 30 kg i diàriament transporta una motxilla que només conté els deures del dia. La motxilla pesa entre 6 i 8 kg, és a dir, entre el 20 i el 27% del seu pes, molt per damunt del 10% que aconsellen els traumatòlegs i la fundació Kovaks(http://www.webdelaespalda.org/divulgativa/su_espalda/escolares/escolares.asp). Aquest pes el transporta en una motxilla amb rodetes fins a l'escola, però l'ha de pujar i baixar del primer pis a pes, ja que no hi ha ascensor. La directora de l'escola i alguns pares consideren que això ha estat sempre així i que, per tant, no hem de fer res. Els infants sempre havien viatjat en cotxe sense posar-se el cinturó i això no volia dir que fos adequat. Per què hem d'esperar que els nins i nines pateixin mal d'esquena per fer qualque cosa i ens conformem traginant unes motxilles que pesen com a plom? Per què les escoles no promouen la compra dels llibres de text en fascicles i es pressiona les editorials perquè editin els libres en fascicles sense pujar-ne el preu? Per què el professorat no s'hi implica i proposa solucions per reduir la càrrega? Per què a altres comunitats autònomes ja tenen solucions i nosaltres no?
CATERINA GUASP MASCARÓ. Palma.

La responsabilitat dels ajuntaments també existeix als habitatges
Arran de la desgràcia al carrer Rodríguez Arias, trob que és injustificable que la batlessa de Palma es llevi les puces de damunt i amb ella tot el personal de l'Ajuntament. Les cases que presenten cruis a Palma són innumerables. En alguns casos els habitatges es troben a barris degradats i són ocupats per persones amb molts pocs recursos econòmics que hi malviuen. Pensar que els propietaris, que cobren misèries de lloguer -si és que cobren-, emprendran per ells mateixos reformes sobre les estructures en mal estat dels edificis és una ximpleria d'allò més hipòcrita. A Cort hi ha tècnics i zeladors que cobren per fer alguna cosa. Tenen molta feina a fer, no fa falta esperar que un veí denunciï allò que és evident per a tothom. Els propietaris en són responsables, però els ajuntaments també.I si no, senyora batlessa, que no ens cobrin l'IBI i ens deixin de merejar amb tanta normativa.
ROSA MARTÍNEZ. Palma.

+ VIST