Segueix-nos F Y T R

Desacord

El col·lectiu «La Valldemossa que volem» vol fer públic el seu desacord amb el fet que la sra. Rosa Estaràs utilitza els plens de l'Ajuntament que són emesos en directe pel canal local de la televisió, manejada per l'equip de govern per, amb qualsevol excusa, vessar tota una sèrie d'inexactituds (per dir-ho d'una forma suau) sobre les actuacions del col·lectiu amb la impunitat que li otorga el que no puguin ser rebatudes. Ens referim concretament a:

Ple de dia 19 d'octubre de 1998.
La sra. Estaràs, en nom del PP, va presentar una moció contra un comunicat del col·lectiu publicat a la revista Miramar perquè, sota el seu punt de vista, no s'ajustava a la realitat, però sense explicar clarament què és el que és fals i per què. Si per falsetat entén l'expressió d'una opinió contrària a la seva és que sols admet com a realitat inqüestionable el que ella opina.

Ple del dia 12 de novembre (12-N).
La sra. Estaràs va afirmar que havia estat convocat pels serveis jurídics municipals (!), establint així un brillant precedent en l'administració municipal, ja que fins ara els plens només els podia convocar el president del consistori.

Un regidor del grup independent va demanar que tengués lloc la reunió sol·licitada des de feia temps pel col·lectiu amb els grups polítics amb representació municipal.

Aquesta intervenció va ser aprofitada per la sra. Estaràs per fer un seguit d'acusacions fabulades contra el col·lectiu. El més destacable és que va dir que considerava que el col·lectiu havia trencat el diàleg perquè el mateix dia que se li demanava una entrevista apareixien a un diari unes declaracions del col·lectiu respecte de la responsabilitat de l'Ajuntament en la confrontació veïnal produïda pel tema de Son Ferrandell. Es referia a un diari del dia 25 d'octubre de 1998.

El cert és que el diàleg no s'havia pogut iniciar perquè la sra. Estaràs no ha contestat a dues instàncies sol·licitant una entrevista registrades a l'Ajuntament amb dates de dia 22 de setembre de 1998 i de dia 28 de setembre de 1998; dates, per tant, molt anteriors a l'article que tant li desagradà.

Sobre el contingut de l'esmentat article, i partint de la premissa que la seva redacció correspon al periodista i no al col·lectiu, volem puntualitzar que quan deim Ajuntament ens referim al partit amb major representativitat i concretament a la seva cap, sra. Estaràs, recollint el missatge, que sovint transmet, en el sentit que ella representa tal institució. En vista de la utilització unilateral que fa la sra. Estaràs d'un mitjà d'àmplia incidència local, com és la TV, «La Valldemossa que volem» li proposa la celebració d'un debat televisiu, en què també hi participin els altres grups polítics amb representació municipal, on tenguem l'oportunitat de rebatre les acusacions de què ens fa objecte i amb la finalitat de debatre vertaderes solucions que beneficiïn l'interès general.

Col·lectiu «La Valldemossa que volem». Valldemossa

+ VIST