Segueix-nos F Y T R

El recurs de la cirurgia estètica

Cada cop són més els joves que es fan aquest tipus d'operació

|

La cirurgia estètica és de cada cop més usual entre els joves. Cada vegada es comença més prest a posar-se en mans dels cirurgians. També les noves tècniques permeten bons resultats i una ràpida recuperació en el temps més breu possible.

Els pacients que se sotmeten a la cirurgia estètica, tècnicament sans, ho fan voluntàriament. La presa d'aquesta decisió ha d'estar prou madurada i meditada i s'ha de valorar quin paper hi té la pressió social, ja que no s'ha de prendre a la lleugera.

La cirurgia va ser, durant molt de temps, un recurs al qual només acudien les dones; ara també han augmentat, però, les intervencions a homes. Una curiositat és que les dones acostumen a admetre que s'han decidit per aquesta intervenció, mentre que els homes solen argumentar motius de caràcter professional.

Les intervencions més sol·licitades solen ser: —Nas (rinoplàstia): se sol esperar fins als 17 anys per realitzar-la per tal que el creixement dels ossos ja hagi finalitzat. No s'intenta cridar l'atenció, sinó crear un conjunt harmònic.

- Orelles (otoplàstia): a partir dels 6 anys; és una intervenció que sol·licita el mateix nin per alliberar-se de les burles dels seus companys.

- Estirament facial (ricidectomia o lifting): consisteix a estirar la pell per reduir les arrugues de la cara i el coll. S'acostuma a fer a partir dels 40 anys.

 - Augment de mames (mamoplàstia d'augment): es col·loca un implant darrere de la glàndula mamària o del múscul pectoral. Es practica a partir dels 16 anys.

- Reducció de mames (mamoplàstia de reducció): redueix i remodela la forma de les mames.
- Abdominoplàstia (dermolipectomia abdominal): especialment per a dones que han tingut diversos embarassos i gent amb flaccidesa.
- Liposucció (lipoaspiració): és un tractament per a la gran obesitat. Més aviat és per a gent amb acumulació de greix. Té l'avantatge que les cèl·lules no tenen capacitat reproductiva.

+ VIST