Segueix-nos F Y T R

Govern PP-UM: els propers dos anys

Xarxa viària: una reunió de tècnics en planificació del transport del Consell i del Govern resol la inclusió de l'autopista Banyalbufar-Alaró al Pla de Carreteres, així com la interposició d'una querella contra el Ministeri de Foment per haver consultat el traçat del projecte sobre un mapa turístic de Mallorca abans de comprometre el finançament.

Tele: Després de l'expulsió de Fernando Schwartz, José Luis Moreno i Carlos Dávila per les seves conegudes tendències esquerranoses, IB3 contracta Miguel Àngel Rodríguez, productor dels vídeos de la FAES, perquè condueixi un programa diari de titelles.

Rasputín: la possibilitat de consumir tequila sobre el pits de les empleades, que va ser coneguda per la delegació balear a Moscú de 2004, serà incorporada als serveis inclosos a la targeta verda. La modalitat «Ferma la teva esclava a la creu» tendrà un descompte del 50 per cent.

Història de Mallorca: la web del Consell de Mallorca aporta, en la seva secció d'història, proves fefaents que Maria Antònia Munar és descendent per via directa d'Esclarmonda de Foix, esposa del rei Jaume II i fundadora, segons documents acabats de descobrir, de Costitx.

Cables: Així com el dilema entre cable i gasoducte es va resoldre, segons la fórmula «a més de i no en lloc de», en cable i gasoducte, el dilema entre cable des de Vandellós i cable des de Sagunt es resol amb cable des de Vandellós i cable des de Sagunt, a més, lògicament, de gasoducte des de Salou i gasoducte des de Dénia.

Biodiversitat: el Parlament aprova una llei d'espais naturals que fa obligatori erigir estàtues de vuitanta metres d'alçada, previ el preceptiu informe d'impacte ambiental, als propietaris de les finques que siguin objecte de protecció.

Modalitats: es crea l'Institut de Defensa de Ses Modalitats, amb l'objectiu de la preservació de les pintoresques modalitats fonètiques amb què el català és pronunciat per diferents membres del Govern de les Illes Balears, que seran incorporades als doblatges que es facin dels darrers èxits de Hollywood.

Xarxa ferroviària: la vicepresidenta del Govern declara que tots els pobles de Mallorca estaran connectats per trens d'ultimíssima tecnologia, amb pantalla a color davant cada seient i cafè gratuït per als viatgers, i que el Govern de les Illes no ho pot pagar perquè s'ho ha gastat en carreteres, però que si el Govern central no ho paga demostrarà la seva insensibilitat cap al fet insular.

Promoció turística: el Govern contracta Charlton Heston per deu milions d'euros perquè digui, a la propera pel·lícula de Michael Moore, que les Balears són un lloc ideal perquè els socis de la National Rifle Association practiquin punteria contra les cabres de Tramuntana.

Son Espases: el nou hospital de referència a les Illes Balears obre una secció de salut mental anomenada Sant Bernat, en honor a l'antic monestir cistercenc on hi té ubicació. El papa Benet XVI ha autoritzat les cerimònies necessàries per exorcitzar les presències satàniques procedents els actes rojos i separatistes que s'hi varen celebrar fa alguns anys.

Reconversió: El Consell de Mallorca inclou al Pla Territorial de Mallorca una Àrea de Reconversió Territorial en virtut de la qual la demolició d'una caseta de aperos a Sa Pobla, que prèviament ha estat legalitzada pel conseller pertinent, podrà donar lloc a un establiment de talassoteràpia amb cinc-centes places residencials a un municipi a determinar per sorteig d'entre els governats per Unió Mallorquina.

Estatut: el president Matas declara que el futur Estatut d'Autonomia inclourà una fórmula de finançament que estableix que les Illes Balears tenen dret a un finançament per habitant equivalent al que obtingui Catalunya més un 10%, amb un coeficient de correcció que incrementarà aquesta quantitat en tres punts percentuals per cada punt percentual que obtingui Esquerra Republicana a les eleccions al Parlament de Catalunya.

S'Institut: les transferències de Benestar Social del Consell de Mallorca són transferides des de S'Institut a Es Xiringuit, una entitat autònoma amb seu al local del Partit Popular, i on la gent gran de Mallorca podrà recollir gratuïtament les targetes verdes que no s'han venut durant la temporada d'estiu.

+ VIST