Segueix-nos F Y T R

No vagi per dit

| Palma |

El monument del Baleares

En principi, l’informe tècnic de Cort respecte del futur del monument al creuer Baleares de la Feixina és molt diferent al de la creu dels Caídos, enderrocada ahir. Així, segons la Llei del patrimoni, es poden preservar aquelles obres que tenguin valor artístic o monumental, com es considera del monòlit dedicat a la nau. Tot indica que en aquest cas la decisió final del Consistori serà molt diferent. És molt probable que el monument quedi com està ara, amb una llegenda explicativa que el contextualitzi.

L’informe de la creu

Fa moltes setmanes que la regidora de Cultura, Nanda Ramon, tenia sobre la seva taula l’informe tècnic que aprovava l’eliminació de la creu dels Caídos. La decisió de fer-ho a primera hora del dematí i per sorpresa va ser política. No hi volien mitjans de comunicació.

Carme Riera i Antònia Ordinas

A les passades Converses literàries de Formentor, l’escriptora mallorquina Carme Riera afirmà en una petita rotlada que les novel·les d’Antònia Ordinas Caramells de l’auba i Camins de terra "tenen valor literari". Riera va tenir elogis "per al llenguatge genuí i viu de la pagesia mallorquina" que expressa Ordinas i va fer la presentació a Barcelona d’un dels seus llibres.

Biblioteca de Felanitx

En una conversa espontània dins la biblioteca de Felanitx, una persona que hi era present, de nacionalitat argentina i catalanoparlant, es féu ressò de l’afer d’Asocolombia. L’argentina arribà a dir que "a tots aquests nouvinguts que no s’integren se’ls haurien d’endur amb una Carabela de rejilla",

i és que els integrats ja pensen d’una altra manera molt diferent. Ja se senten mallorquins i aprenen a defensar la seva cultura i la terra que els ha acollit.

+ VIST