Segueix-nos F Y T R

No vagi per dit

| Palma |

Cardona, com si res

Com se sap, el president del PP d’Eivissa i exconseller d’Indústria i Comerç, Josep Juan Cardona, no va acudir al ple de dimarts passat perquè era de viatge a Valladolid. Però sí féu acte de presència a una comissió parlamentària dijous. Ahir hi havia molts de comentaris en el sentit que es comportava "com si res. Tan tranquil. Ningú no diria que està imputat i que haurà de declarar com a tal en el cas CDEIB".

Memorial de les víctimes

De manera molt embrionària, ja es comença a parlar d’aixecar a Palma un memorial dels represaliats de la Guerra Civil i de la postguerra. Per ser un autèntic memorial, hauria d’incloure, un per un, el nom i, si fos possible, la professió de tots els assassinats. Això s’ha fet a diferents països europeus amb els màrtirs del nazisme i al País Valencià n’hi ha un, ubicat a Paterna, que és d’un estil molt semblant. Tot i així, la cosa encara està verda.

El monument del Baleares

Com se sap, Cort ja té decidit que no tomarà el monument al creuer Baleares perquè té valor històric i artístic. Ara a l’Ajuntament es graten el cap per quina solució li donen. Una de les possibles és que facin quelcom semblant a allò que feren a l’edifi de Correus, que encara té un símbol franquista a la façana, però tapat per una coberta on hi ha l’escut i el nom d’aquest servei públic. En el cas de la Feixina també es podria posar una coberta sobre l’àguila franquista i la inscripció amb un text contextualitzador i no partidista.

Al darrer Consell de Govern

La subvenció de 500.000 euros per a l’Agencia Balear de Noticias que ha estat recorreguda per l’Executiu de Francesc Antich davant el Tribunal Superior va ser aprovada en el darrer Consell de Govern de Jaume Matas.

+ VIST