Segueix-nos F Y T R

Amb el decret de Sanitat, no n'hi ha prou

| Palma |

Com quedam? La llengua pròpia de Mallorca des del 1229 ençà és oficial o és una nosa que s’ha d’esfondrar com més aviat millor? Si és oficial, com pot ser que qualsevol dels qui la parlam no puguem anar ben tranquils a qualsevol establiment públic o privat de Mallorca sense tenir l’absoluta seguretat que el personal que hi despatxa de cara al públic ens entendrà i ens hi atendrà? Qualcú s’imagina que els madrilenys, a l’hora d’entrar a un bar a demanar-hi ‘un café con leche’, haguessin d’anar insegurs, dubtosos i temorosos de si el cambrer els voldrà entendre o si els respondrà ‘sorry, I don’t understand you’ o ‘no vos entenc’?

Vénc a dir que el decret que el Govern prepara per als metges i infermeres de Sanitat ja s’hauria d’haver fet fa estona. Ja l’haurien d’haver aplicat el mateix any que va entrar en vigència l’Estatut d’Autonomia. Però no només a la Sanitat, sinó en tots els camps de la vida econòmica i social.

On s’ha vist mai que la caparrudesa d’un que no vol saber l’idioma d’allà on ell lliurement a triat viure passi per damunt la llibertat individual dels ciutadans de poder parlar l’idoma propi i oficial d’un territori i de ser-hi atesos?

Sé cert que en tot el món no trobaríem un sol altre cas d’un país on els seus ciutadans, en demanar ‘un cafè amb llet’ en la llengua pròpia i oficial, es puguin trobar amb personal que no els entén. Ni un sol altre cas en tot el món!

Així i tot, n’Antich, en lloc de fer via a arreglar les coses, surt de genollons tot empegueït a dir que no tenguin ànsia, que no aplicarà el decret fins d’aquí a un parell d’anys. Senyor Antich, què sou vós: president d’una comunitat autònoma o d’un territori ocupat?

+ VIST