Segueix-nos F Y T R

Un nou ordre mundial?

A Washington ha quedat clar que és possible arribar a solucions coordinades que siguin capaces de superar la crisi

| Palma |

La cimera del G20 d’ahir a Washington es va convertir en una important passa per tal d’intentar sortir tan aviat com sigui possible de l’actual crisi econòmica des d’una perspectiva de coordinació i enteniment internacional.

Encara que són paleses les diferències entre l’òptica liberal conservadora, partidària de donar més marge als mercats, i la socialdemòcrata, que cerca un major intervencionisme dels estats, allò cert és que hi ha acord en dos punts fonamentals. El primer és una major regulació i transparència del sistema financer, la qual cosa vol dir que les grans entitats bancàries ja no tindran tanta llibertat a l’hora de dissenyar les seves estratègies creditícies.

El segon punt fonamental és donar un major protagonisme als països emergents, des de la Xina i l’Índia fins al Brasil, per tal de cercar una sortida global i coordinada. L’actiu més important d’aquesta cimera es diu pau. El món no està dividit en blocs i pot aspirar a solucions sintètiques i que beneficïn tothom. S’ha avançat cap a un nou ordre mundial.

+ VIST