Segueix-nos F Y T R

Una decisió sorprenent

Aturar una investigació envitricollada a mig camí, com la del patrimoni de Matas, significa que no interessa arribar al final

| Palma |

La decisió del fiscal general de l'Estat de no concedir una pròrroga per continuar investigant el patrimoni de Jaume Matas és extraordinària. Primer, perquè la Fiscalia Anticorrupció té un termini de dotze mesos per a les seves diligències, i aquí només se n'han autoritzats sis.

Segon, perquè la investigació no està acabada, sinó a mig camí. Tercer, perquè l'expresident no ha tingut l'oportunitat de justificar els fets que davant l'opinió pública són més incomprensibles. I quart, perquè la gravetat dels indicis hauria fet que qualsevol altre ciutadà continuàs sent objecte d'investigació.

En arribar a aquest punt, és lícit demanar-se per què el Ministeri Fiscal està disposat a embrutar el seu prestigi i a no fer les coses com toca, i si s'han produït pressions polítiques per evitar que l'expresident declari més del compte.

Allò cert i segur és que el socialisme balear ha taxat el seu pes a Madrid i ha resultat ben poca cosa: a Conde Pumpido pareix que l'han col·locat els del Partit Popular.

+ VIST