Segueix-nos F Y T R
Camins públics

Els camins públics

Els conflictes generats pels camins barrats per propietaris de finques podrien resoldre's amb la llei que prepara el Consell de Mallorca

|

Des de fa anys, a Mallorca molts de camins públics s'han estroncat en travessar finques privades, generalment possessions amb propietaris poc escrupolosos amb la Llei de pas. Una vegada barrats, aquests camins han deixat de ser transitats pel comú de la gent, de manera que, de facto, han esdevingut privats. Al manteniment d'aquesta situació hi va contribuir, sense cap dubte, la dictadura, molt gelosa dels drets dels seus simpatitzants. L'exercici democràtic de la llibertat ha menat alguns grups a exigir la reobertura d'aquests senders.

En general, aquest exercici cívic no ha tingut una resposta favorable dels propietaris, fins al punt de registrar-se casos de tensió molt acusats. el Consell de Mallorca anuncia ara la redacció d'una llei que regularitzaria aquesta qüestió i, sens dubte, es tracta d'una iniciativa lloable amb vista a la normalització de l'ús dels camins públics, però s'ha d'exigir el rigor màxim en la redacció de la norma i, sobretot, tota la contundència possible en la seva aplicació.

+ VIST