Segueix-nos F Y T R

La decisió de Guillem Ginard

L'actitud del batle de Campos, que ha destituït socis del govern, complica encara més la situació política illenca

| Palma |

La decisió del batle Guillem Ginard (UM) de destituir dos dels tres regidors de Campos pel Canvi, fet que ha motivat la dimissió del tercer, constitueix un cop important al pacte de centreesquerra que governa la localitat des del 2007.

Ginard ha actuat així al·legant formalment la defensa del projecte de golf de Son Baco, però són molts els que veuen en aquesta acció un intent de mantenir-se en la batlia. Segons l'acord subscrit amb l'esquerra, Ginard havia de cedir la primera vara d'aquí a pocs mesos. La seva decisió no deixa de ser un moviment desesperat.

Les conseqüències van molt més enllà de Campos. Fa pocs dies s'ha recomposat el Pacte al Consell després d'una negociació duríssima. La direcció d'UM, que encapçala Miquel Àngel Flaquer, ha rebutjat l'actitud de Ginard, que es converteix en una passa més en la degradació d'un Pacte al qual li van sorgint problemes i entrebancs per massa bandes. Què passarà ara a Campos? Amb quins suports governarà Ginard? S'escamparà aquesta tensió a altres indrets? UM ha d'arreglar els seus problemes o la degradació continuarà debilitant la situació política general.

+ VIST