Segueix-nos F Y T R

S'havia d'impulsar

|

És imprescindible impulsar Son Bordoy. S'ha de cercar la fórmula per reactivar el sector de la construcció immobiliari, s'ha d'aconseguir que els ciutadans tornin a adquirir habitatges. Els que ho promouen tenen clara la manera: abaratir els preus tot el que sigui possible emparant-se en les figures legals en vigor que ho permeten. La crisi del sector immobiliari no és de demanda. És el fruit de l'especulació, la gosadia de molts de bancs a l'hora de concedir crèdits i d'uns preus que arribaren a ser d'autèntica bogeria. Calia repensar tota la situació per reanimar el mercat, és a dir, per reconduir-lo a les exactes proporcions de la conjuntura actual. Això és Son Bordoy, un projecte urbanístic important però també una intel·ligent aposta de reactivació partint de paràmetres pragmàtics, innovadors i molt ben estudiats.

El Govern Antich també havia d'aportar iniciatives. Fa anys es va comprometre a fer una política efectiva d'habitatges socials. Son Bordoy li ofereix aquesta oportunitat. A més, la zona d'actució està ubicada entre el Molinar i l'autopista. S'acosta el moment d'aconseguir la transformació urbana de la zona, eliminant l'autopista i fent un gran bulevard de quatre carrils en la zona compresa entre els solars de Gesa a la façana marítima fins arribar al Molinar, desviant el gruix del trànsit per la via de cintura.

Des d'aquesta perspectiva, Son Bordoy entra de ple en la transformació de Palma a la part frontal, on més necessitada d'actuacions estava.

La iniciativa aprovada ahir pel Govern té un altre element important a considerar: aporta il·lusió, ganes de fer coses, trenca amb l'onada de pessimisme i de foscor que s'ha viscut aquests dos darrers anys. Les societats necessiten recursos per sortir endavant, però sobretot necessiten alegria, objectius clar i ganes de plantejar-se noves metes.

+ VIST