Segueix-nos F Y T R

Un poc de rigor

El pitjor no és què diu, sinó que fa la sensació que el president del PP sap molt poques coses sobre la llengua d'aquí

| Palma |

Matas perdé centenars de vots a Palma per haver inclòs Maria de la Pau Janer en les llistes autonòmiques. L'electorat més dretà del PP eliminà el nom de l'escriptora de les paperetes en interpretar que era una concessió al catalanisme illenc. Ara, José Ramón Bauzá fa gestos inequívocs per recuperar aquells sufragis:ha dit que suprimirà el Decret de mínims; acudeix a actes d'organitzacions ultradretanes; el seu grup parlamentari vota en contra d'una moció per la unitat de la llengua; i, ahir mateix, digué que suprimirà la Llei de normalització lingüística si és president.

És indubtable que Bauzá recuperarà, per aquest camí, els vots perduts, però li sortiran cars. En el PP conviuen les sensibilitats regionalista i espanyolista. La primera tolera la segona, però això no passa a l'inrevés. Acontentar aquesta darrera a costa de l'altra és una equivocació.

Tanmateix, és més preocupant la sensació que l'actual president del PPno sap de què parla. El català s'estudia a les escoles i a les facultats. Si Bauzá eleva a categoria de conflicte lingüístic si aquí deim 'got' o deim 'tassó', és que necessita un curs accelerat per defensar els seus posicionaments amb una mica de rigor.

+ VIST