Segueix-nos F Y T R
Operació Maquillatge

Munar, acusada

|

La Fiscalia Anticorrupció acusa formalment de greus delictes Maria Antònia Munar, que va ser presidenta del Consell durant 12 anys i del Parlament dos i mig més. Munar encarna tres lustres de la història de Mallorca i els fets que se li imputen estan lligats a l'exercici del seu càrrec.
L'acusació de la Fiscalia és contundent. S'ha documentat la possible irregularitat en la concessió de dues subvencions per valor de 240.000 € a la productora Vídeo U per unes feines no realitzades. Els tres administradors de Vídeo U s'han autoinculpat. A més, l'exvicepresident d'UM Miquel Nadal ha admès que era propietari del 25% de l'empresa i que ell votà a favor de les subvencions, un fet del tot incompatible. Però en aquests moments no hi ha cap prova documental que hi incrimini Munar, que es declara innocent i aliena a la causa. La imputació de l'expresidenta es fonamenta bàsicament en Nadal, que l'acusa de posseir també un altre 25% de l'empresa, adquirida amb doblers negres d'UM.
El punt més important del judici serà constatar si Víctor García era el testaferro de Munar, com consideren els fiscals i el jutge instructor, o no. De provar aquest fet depèn la seva condemna.

+ VIST