Segueix-nos F Y T R

I si retocàssim el nacionalisme d'Estat?

|

Tornem-hi! Cansa haver de repetir consideracions que un ja ha fet. Però, si ells no es cansen de predicar sempre allò mateix, quin remei? En Rajoy, aprofitant-se de la crisi, torna a dir que s'hauria de revisar a fons això de "las autonomías" perquè costen una doblerada, cosa que no pot ser, sobretot ara que hi ha tanta de magror econòmica. Té més raó que un sant.

Ara bé: en Rajoy fa magarrufes perquè, si bé d'una banda retreu el 14 per cent del mal, que és el deute autonòmic, de l'altra, amaga el 84 per cent que correspon a l'Administració de l'Estat. Una altra cosa seria si, a més de les autonomies, en Rajoy posàs en solfa la doblerada que costa la monarquia, restaurada d'en Franco, "Caudillo por la Gloria de Dios" però no per la glòria de les urnes. Una monarquia que costa prop de 9 milions d'euros, i que és l'única del món autoconsiderat democràtic que no té obligació de detallar com els gasta.
En Rajoy, si de bon de veres cercàs l'estalvi de doblers públics i no fer nacionalisme espanyol, diria que no pot ser mantenir ministeris amb competències traspassades a les autonomies. Posaria en solfa la duplicitat de cossos policials (Policía Nacional i Guardia Civil) al mateix temps.

En Rajoy, si tant plany la tudadissa pública, qüestionaria la Televisió Espanyola, amb la milionada de pèrdues que du cada any a l'Estat. Però no. Això no li cou gaire. Com tampoc li cou, ni a ell ni a cap nacionalista d'Estat com ell, que Europa, en lloc de mantenir un parell de dotzenes d'exèrcits de jugueta, que sense l'exèrcit americà no poden anar ni d'excursió "de pau" enlloc del món, i ja no diguem de guerra, en lloc d'això, formi un sol exèrcit europeu potent i eficient per a actuar en el punt concret on hi hagi conflicte.

Si en Rajoy anàs endarrer d'estalviar i no de fer nacionalisme exacerbat del seu, retrauria la tudadissa que fa qualque ajuntament com el de Madrid, que és el més endeutat de l'Estat, o com el de Calvià, del qual el cap de l'oposició va retreure, segons deia aquest diari dia 28 de maig d'enguany, que "el 2010, en plena crisi, el batle manté una cinquantena d'assessors i ell es manté el sou de 91.000 euros". Pensau que en Zapatero en cobra 84.000. No en deis res, no, d'això! Ben alerta!

Sabeu què us passa, Sr. Rajoy? Que vós i els nacionalistes d'estat com vós no heu cregut mai en això de "las autonomías". Ja de tot d'una les concebéreu com una maniobra per passar amb cançons a les nacions que anaven endarrer de llibertat i de llevar-se de damunt la dictadura espanyolista d'en Franco. Si aconseguíeu reciclar en massa els independentistes en autonomistes, el vostre estat guanyava temps i posicions dins les nacions a assimilar, com volia -i vol- el vostre projecte nacionalista.

I ara els nacionalistes d'estat trobau que és arribada l'hora de llevar-vos la careta i de retornar, tira-tira a poc a poc, al model franquista, només que amb fetivals teleelectorals cada quatre anys. Per això un emprenya (més ben dit: posau per excusa) el cost de les autonomies, uns invents que ara us fan nosa perquè considerau que ja han acomplert llur missió de sedant calmaindependentistes. En canvi, no us lleva gens la son la tudadissa de l'administració espanyola ni tampoc la dels ajuntaments, entitats que no fan nosa al vostre projecte imperialista.
Mostrau massa el llautó, Sr. Rajoy!

+ VIST