Segueix-nos F Y T R

Alea jacta est

El PSM escenificà ahir en el Grup Blanquerna la impossibilitat per a una coalició amb Esquerra i Entesa

|

Biel Barceló expressà ahir la resistència del PSM a coalitzar-se amb Esquerra i amb Entesa en les eleccions de maig. Tot i que molts dels participants en el Grup Blanquerna exigiren unir forces per no perdre un sol vot útil, Barceló recordà que el temps de negociar ha passat i que l'estratègia ja està definida. El PSM sembla decidit a consolidar el seu rol com a partit referent del nacionalisme illenc sense donar oxigen a les dues formacions que sortiren d'escissions internes.

L'estratègia del PSM significa una decepció per a aquells que opinen que el nacionalisme d'esquerres ha de presentar una llista única i temen que Esquerra i Entesa, si s'hi presenten en solitari, aconsegueixin alguns milers de vots "inútils" que acabin per condicionar el nombre d'escons a favor del PP.

Els tres partits parteixen de posicions ideològiques similars i es dirigeixen als mateixos electors, però cada un reivindica la seva raó d'existir. Seria desitjable que unissin forces, però davant la manca d'entesa política i personal, no queda cap altra opció que la disgregació electoral. La part positiva és que, després de maig, les diferències, passi el que passi, s'hauran acabat.

+ VIST