Segueix-nos F Y T R

El Bisbat adverteix

|

Em cridà l'atenció de manera ben singular el titular d'un diari dels de per aquí que deia talment: "El Bisbat (de Mallorca) adverteix del perill de votar opcions que defensen el matrimoni gai". I continuaven advertint de la perillositat dels que defensen el divorci, i l'avortament, i les pastilles anticonceptives i les del dia després, i els preservatius malgrat que a l'Àfrica s'endidalin amb la sida en progressió alarmant, cosa que a mi em sembla un pecat molt més gros encara... Ah, i que ben alerta a votar partits amb pretensions de sobirania, d'independència. Tot plegat seguint les indicacions expresses de l'il·luminat Rouco Varela per boca i cara del seu portaveu, Martínez Camino. Es tracta d'un comunicat per a ser llegit a les misses d'aquest dissabte i diumenge.

Amb una paraula, som en campanya electoral i, com que es presenten a eleccions, malgrat sols sigui en la categoria d'infiltrats, agranen cap a ca seva, emprenedors de mena que defensen el seu quiosc, no fos cosa l'estat laic es decidís a ser-ho de veritat d'una punyetera vegada i els fes malbé un negoci de devers 6.000 milions d'euros anuals, passa envant, pam enrere. Allò que callen com paparres xucladores és que, mai per mai des que s'instaurà de bell nou aquest crivellat intent de democràcia, els seus no han fet tornar enrere cap llei d'aquestes que possibilitaren, que implantaren els altres en el cas dels primers supòsits. Mai.

Continua la "pastoral": "Murgui demana als rectors que aquest cap de setmana llegeixin una nota amb consells per anar a les urnes el 20-N". I ho argumenten ben sòlidament: "El text que es llegirà el proper cap de setmana en les parròquies de Mallorca continua dient que és necessari promoure noves lleis que reconeguin i tutelin millor el dret de tots a la vida, així com el dret dels ciutadans espanyols a ser tractats per la llei específicament com a ‘espòs i esposa' en un matrimoni estable, que no quedi a disposició de la voluntat de les parts ni, molt manco, d'una sola de les parts".

Segueixen parlant molt i espès del dret dels pares a poder escollir "l'educació filosòfica, moral i religiosa que desitgin per als seus fills". I està bé. Trob que estan dins el seu paper quan prediquen la seva manera d'interpretar les veritats (malgrat que sigui en campanya electoral, mostrant el llautó i amb els doblers de TOTS els espanyols), els temes que afecten la manera d'entendre la vida de l'Església, el seu estil (sovint molt assilvestrat) d'interpretar les ensenyances del Crist. Allò que no m'ho sembla tant és que s'encabotin a ficar el nas en coses que són estrictament de caire polític: que si els riscs dels separatismes i els perills -gens ni mica diocesans- dels diversos independentismes que coven dins l'anomenada Espanya, darrerament incentivats a raig i roll per la cova de golafres centralistes del govern de Madrid, per cert. Sols ens mancava això, als agnòstics i ateus, que el Bisbe ajudàs a la política colonial mesetària. Per llogar-hi cadiretes i pagar entrada, tu.

Bé, tot plegat ho he amollat perquè llavors, si m'ho deix covar dins el gavatx, a la llarga em produeix urticària, ja em coneixeu. I he d'acabar observant que a un parell, bastants, de parròquies illenques, he sentit el saluet que la proclama no es llegirà pels altaveus el temps de missa, com ordena i mana (recomana?) el senyor Bisbe, sinó que hi ha responsables parroquials que es limitaran a penjar l'escrit al batiport i qui el vulgui llegir, que ho faça. No tot està tan crivellat a la Casa del Senyor, encara.

 

 

+ VIST