Segueix-nos F Y T R
Carlos Delgado foto collons

Ves que no sempre hagi de guanyar en Delgado

|

Una foto similar amb un elefant -mort- ha posat enguany en un atzucac el monarca espanyol, i això que no han transcendit imatges en què la testa reial la coronin els testicles del paquiderm. Admetem que tot és possible, però apuntam acte seguit que ens agradaria estalviar-nos-la. També ens hauria agradat que el conseller Carlos Delgado s'hagués abstingut de retratar-se amb els collons d'un cérvol per capell. Val a dir que l'animal havia estat prèviament abatut amb arma de foc pel conseller més mascle del gabinet Bauzá, i això li va facilitar la feina, si no de què.

El convidam a intentar-ho de viu en viu, fora anestèsia, i animam el fotògraf que immortalitzi el moment, fixant-se especialment en la zona de la gargamella de l'homo sapiens sapiens sapiens, vejam si a part de les parts del cervus elaphus sobre la closca hi podem apreciar alguna gònada per corbata. Els incondicionals del baró calvianer ens serviran arguments demolidors sobre les activitats privades del conseller, que evidentment no són cosa nostra, sempre que actuï dins de la legalitat, és clar. N'hi haurà que atacaran el missatger, com si veure l'ultranacionalista Delgado en actitud guerrera darrere d'un cérvol caçat -se suposa que per ell mateix-, amb el rifle i el somriure electoral no fos d'interès públic. I la veritat, no gaire. El que té realment interès és veure com la sang -se suposa que dels testicles del cadàver- regalima per la cara del conseller més valent i aguerrit de les Espanyes mentre aquest alça les mans en actitud de victòria.

Diguem que la imatge retrata el personatge, i això sí que és rellevant. La instantània ens ha dut a la memòria un acudit molt vell, aquell d'un senyor que després de cada corrida anava al restaurant de vora la plaça de toros per degustar les exquisides turmes -"criadillas", en deien al local- que aguiaven després de cada matança. Un dia les va trobar diferents, més petites, potser, i en interpel·lar el cambrer aquest li respon, aclaridor: "Home, no sempre guanya el torero".
Periodista

(Fotografies publicades ahir en el diari Ultima Hora)

+ VIST