Segueix-nos F Y T R
rutes per mallorca, Consell, Mascaró

El PSM dignifica la política

|

La dimissió de Joana Lluïsa Mascaró, a causa de la seva imputació en l'assumpte d'El Camí, deixa en evidència la hipocresia i el cinisme de PP i PSOE -entre d'altres, com CiU-, que donen cobertura política als seus sospitosos de corrupció que ocupen càrrecs institucionals, respectivament Pere Rotger i Xico Tarrés. El PSM, així, recupera decència per a la política regional, que en els anys del festival de la corrupció l'havia perduda absolutament.

Quan els polítics, i adherits, diuen que un imputat no ha de dimitir, el que fan en realitat és intentar blindar -encara més- la casta de la qual formen part. La dimissió d'un polític no fa mal a ningú. Ni a ell mateix, perquè la política no és un sacerdoci ni -hauria de ser- una professió de per vida. En canvi, que sigui investigat judicialment i que, per tant, existeixi la mera possibilitat que pugui ser jutjat i condemnat en el futur és suficient com perquè aquesta situació seva sigui incompatible amb la netedat absoluta que ha -hauria- de tenir tota representació dels ciutadans. La presumpció d'innocència és total. Ningú no la posa en dubte. Del que es tracta és de dignificar la representació ciutadana, a la qual escupen el PP de José Ramón Bauzá i el PSOE de Francina Armengol quan mantenen els seus imputats com a diputats.

També és de destacar que el PSM ha sabut estar a l'altura com a partit, sense entrar en els dois de la "persecució" que en tots els altres casos hem pogut sentir. Defensa la seva representant, però no entra en el desbarat d'intentar -inútilment, com en tots els altres casos s'ha demostrat- desqualificar la instància judicial, ni s'inventa bubotes de cap tipus, ni fa ni diu cap dels dois que -encara ara- podem continuar sentint en relació a d'altres assumptes de corrupció.

En resum: la dimissió de Mascaró i l'actitud del PSM davant del cas El Camí ha estat exemplar. I és una llàstima. Perquè hauria de ser la norma. Però no ho és, desgraciadament. La norma és donar cobertura a la corrupció. Per això llueix molt la digna actitud del PSM i de Mascaró, que rectifiquen la vergonya dels temps que cobrien la corrupció d'UM i, així i ara, deixen en evidència la hipocresia i cinisme de PP i PSOE.

+ VIST