Segueix-nos F Y T R

Violència?

|

Som de la generació que plorà amb la mort de la mare de Bambi. Al contrari dels meus avantpassats més directes, no he necessitat escorxar un conill o rodar el coll a un colomí per omplir l'olla i, tot i que puc pescar sense que m'afecti el bategot d'un esparrall ni la mirada perduda d'un cap-roig, no he mort animal de pèl o de ploma amb les meves mans. Tot i això, ni m'ha passat pel cap fer-me vegetarià i subcontrat amb hipocresia la tasca de que altres matin per cruspir-me un entrecot, fer-me un pa amb sobrassada o llepar amb fruïció els ossos d'un tord amb col. Quedi clar.

També he de dir que consider un avanç de la humanitat que la majoria de la població no assimili matar animals amb entretenir-se i, per això, no entenc la hipòcrita llei de caça que es votà ahir, que encara fa més fàcil matar i instruir-se en aquesta tasca. Hipòcrita perquè la promouen aquells que et prohibeixen banyar-te en pèl amb l'excusa de que hi ha menors i redueixen la llibertat sexual a l'àmbit de la intimitat, i perquè no els queda altre remei. Hipòcrita perquè insulten al professorat per dur un llaç a la solapa amb l'argument de que s'adoctrina a l'escola i permeten que s'ensenyi a un nin o nina de 8 anys a esclafar el cap d'un tord.

Però som contradictori i em qüestion si aquest allunyament de la mort animal no ens perjudica perquè ens fa més febles als febles. En el fons, els avanços socials s'han aconseguit històricament o amb violència o amb l'amenaça d'usar-la. Ara, el capital que s'enriqueix amb el nostre empobriment se'n fa un fart de riure de les nostres manifestacions i protestes. Podem sortir milions al carrer i no sentiran la por que ens permeti la justícia. Mostram guillotines de paper mentre ens escarrufa veure la sang d'un moix. Seria fantàstic un món sense violència. Sense la violència dels bancs que estafen i desnonen, de les grans empreses que contaminen, de les multinacionals que no paguen imposts mentre fan de cort a reis i ministres, dels empresaris que discriminen dones pagant-lis un 20% menys, dels polítics que cobren sobres i ens envien la policia quan demanam segells d'honestedat... En aquest món sense la violència dels poderosos no se'n necessitaria de cap altra. Però.

+ VIST