Segueix-nos F Y T R

La por d'Occident

|

A Occident s'han encès totes les alarmes a causa de l'expansió de l'Ebola a l'Àfrica Occidental. En mig any el virus ha causat 887 morts i 1.603 infectats detectats. Ara, els organismes internacionals s'afanyen a buscar una possible vacuna encara que sigui amb medicaments experimentals.

El missatge de S.O.S. ha calat especialment a Europa i Estats Units. Ningú pot negar que la situació és preocupant, sobretot en un món globalitzat amb fronteres tan difuses. El que sorprèn és que aquesta mateixa veu d'alarma no s'hagi llançat fa anys per altres pandèmies que castiguen el continent africà i maten moltes més persones. Només la malària causa més d'un milió de morts a l'any, de les quals més de la meitat són nins. A això sí que ho podem considerar una gran epidèmia que no para d'agreujar-se i que, en molts casos, podria evitar amb una simple mosquitera.

Malauradament les morts de 700.000 nins anualment a l'Àfrica per malària sembla no preocupar tant, no omplen pàgines de diaris, ni s'accelera la investigació per a una vacuna. La diferència entre una malaltia i una altra és que a Occident tenim mitjans farmacèutics capaços de pal·liar els efectes de la malària. Mentrestant, el virus de l'Ebola avança sense que Occident tingui una solució. Aquí radica la diferència. L'alarma s'alça a Occident, el continent africà fa anys que pateix.

Francesca Marí
Periodista i cooperant a Wosen Yelesh

+ VIST